Antena Meniu Search
x

Video "Copilul e ok, mişcă. Foarte bine". Un asistent medical a devenit eroul mamei de 41 de ani din Botoșani, după ce a asistat-o la naștere prin apel video

Se întâmplă şi miracole în plin Cod Roşu de zăpezi şi viscol. O femeie dintr-un sat din judeţul Botoșani a născut asistată prin apel video. Ambulanța nu a mai ajuns la ea din cauza drumurilor înzăpezite. Pentru că era periculos ca gravida să fie transportată cu o altă maşină prin nămeţi, ea a fost ajutată să nască de două femei din acelaşi sat, care au primit indicaţii prin telefon de la un asistent medical. 

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 13:45

Vezi și

Asistent medical: Copilul este ok, el mişcă! Este foarte bine. În casă e cald acum, acolo? Caută un cearceaf!

Sunt imagini emoţionante filmate la scurt timp după ce o fetiţă a venit pe lume, cu sprijinul dat prin telefon, de un asistent medical.

Asistent medical: Copilul înveleşte-l cu un cearceaf şi cu păturile alea pe care le ai acolo! Înveleşte copilul! Dacă nu, intră în hipotermie!

Pentru că drumurile până la casa gravidei care avea hemoragie erau total blocate, iar ambulanţa nu putea să ajungă au fost chemate două femei din sat, care au mai asistat la naşteri. Un asistent medical a ghidat-o pas cu pas pe una dintre ele pentru a o ajuta pe gravidă să nască.

Pe acelaşi subiect

Moașă: Este fetiţă! Bravo! Să-i traiască!

Asistent medical: E cam la 3 kilograme?

Moașă: Undeva la două kilograme opt sute, ceva de genul!

Asistent medical: E în greutate acceptabilă! Bine!

Asistent medical, erou pentru mama din Crasnaleuca

Moaşa de ocazie a primit indicaţii şi pentru tăiarea – în siguranţă – a cordonului ombilical.

Asistent medical: Cordonul se va ajusta la maternitate! Se va mai tăia încă o dată! Tu nu poţi să-l tai direct de la buric! Ai înţeles ideea? Trebuie să-i laşi cam de o palmă, aşa! Şi trebuie să legi foarte, foarte strâns! După aia, la distanţă de aproximativ trei degete vei lega în continuare, spre partea cealaltă, da?! Vei face două noduri pentru că tu vei tăia la mijlocul cordonului!

Moașă: La mijlocul celor două noduri, da?

Asistent medical: Oricum să nu tai decât după ce verific eu!

Femeia din Crasnaleuca se afla la a patra naştere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Copilul e ok, mişcă. Foarte bine". Un asistent medical a devenit eroul mamei de 41 de ani din Botoșani, după ce a asistat-o la naștere prin apel video