Antena Meniu Search
x

Corneliu Ionescu, fondatorul şi basistul trupei Sfinx, a murit la 76 de ani

Corneliu Ionescu, născut la 2 martie 1945, a fost fondator și basist al formației Sfinx, cu care a cântat de la înființare, în 1962, până la destrămarea acesteia, la începutul anilor 90.

de Redactia Observator

la 23.01.2022, 17:20

Corneliu Ionescu, fondatorul şi basistul trupei Sfinx, a murit la 76 de ani - Facebook

A fost și constructor de instrumente și dispozitive muzicale: chitare, efecte pentru instrumente sau „bibsynthesizerul”, primul sintetizator muzical din România.

După despărțirea de Sfinx a intrat în afaceri, înființând o firmă de echipamente de scenă.

Fondatorul şi basistul trupei Sfinx a murit 

"Drum lin, Bibi! Corneliu Ionescu, zis „Bibi”, a fost basistul trupei Sfinx și membru fondator al formației rock. Ionescu a fost singurul care nu a părăsit formația până la destrămarea ei!", anunţă Electrecord. 

"Am lacrimi la ochi... Un SFINX a plecat la întâlnirea Sfinxilor. Drum lin Corneliu ”Bibi” Ionescu... R.I.P. Şi-au venit la căpătâi/Mai întâi şi mai întâi/Ursitoarele,/Vrajitoarele,/Trăitoarele-n ape Trăitoarele-n smârcuri/Cu ierburi sub pleoape Sub pietre cu sfârcuri/Toate i-au dăruit/Puterile vieţii fără sfârşit,/Cuvântul de rouă,/Lumina gândirii când luna e nouă,/Toate i-au dăruit/Puterile firii/Şi ochiul nestins al nemărginirii. (SFINX - Ursitoarele)

Povestea formaţiei SFINX începe cu trei liceeni : Corneliu Bibi Ionescu, Octav Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieţei Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine şi au ajuns la concluzia că ar putea şi ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos. Joia, sâmbăta şi duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studenţeşti, iar în sezonul estival erau angajaţi pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord. De aici începe SFINX...", a scris artistul Manea Mihai-Croco.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Corneliu Ionescu, fondatorul şi basistul trupei Sfinx, a murit la 76 de ani