Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 40.000 de persoane venite din Italia au intrat în România, în ultimele 3 săptămâni

Poliția de Frontieră a anunțat că peste 40.000 de persoane venite din Italia au intrat în România, în ultimele trei săptămâni, la care se adaugă aproximativ 2.500 de cetăţeni chinezi sosiți din China.

de Daniel Murărescu

la 10.03.2020 , 15:48

40.000 de persoane venite din Italia au intrat în România, în ultimele 3 săptămâni Peste 450 de decese au fost confirmate în Italia, din cauza noului coronavirus - Profimedia Images

Poliția de Frontieră a anunțat că peste 40.000 de persoane venite din Italia au intrat în România, în ultimele trei săptămâni, la care se adaugă aproximativ 2.500 de cetăţeni sosiți din China. Declarațiile vin în contextul epidemiei de coronavirus ce s-a extins la nivel mondial și care a afectat puternic Italia.

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că peste 40.000 de oameni veniţi din Peninsulă au intrat în Româna din data de 23 februarie și până astăzi.

De asemenea, aproximativ 2.500 de cetăţeni chinezi au trecut frontiera în România venind din China şi din zonele administrative ale acestei ţări, Hong Kong şi Macau.

Articolul continuă după reclamă

"Din 23 februarie, un număr 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 sunt români şi peste 3.000 italieni, au intrat în România", a declarat Ioan Buda.

Nu se interzice intrarea românilor în țară

Ioan Buda a precizat că românilor nu li se interzice intrarea în ţară, chiar dacă vin din zone afectate de coronavirus, iar în cazul acestora sunt luate măsurile de izolare sau carantinare, după caz, prevăzute de autorităţilor române.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a precizat că cei care au intrat în ţară au fost verificaţi nu doar la punctele de trecere a frontierei, ci şi în teren, în zonele despre care au declarat că sunt punctele de destinaţie.

La rândul său, inspectorul general al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a declarat că s-au luat măsuri în cazul persoanelor încarcerate care prezintă simptome specifice COVID-19 sau care, anterior încarcerării, au fost în zone afectate de acest virus. Astfel, acestea vor fi cazate în camere separate şi vor folosi fluxuri separate în ceea ce priveşte deplasarea. Şeful Poliţiei Române a precizat că nu există, deocamdată, niciun astfel de caz.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Peste 40.000 de persoane venite din Italia au intrat în România, în ultimele 3 săptămâni