Meniu
Search
x

Autoritățile au început să instaleze corturi militare în curţile spitalelor, pentru protecția medicilor

Medicii sunt în linia întâi în lupta cu coronavirusul. Pentru protecţia lor, mai multe corturi militare au fost instalate în apropierea spitalelor din țară. Acolo vor fi triați bolnavii care se prezintă la Urgențe. În acest fel, autoritățile speră să evite şi răspândirea virusului.

De Redactia Observator la 12.03.2020, 22:47
Vezi și
  • Autoritățile au început să instaleze corturi militare în curţile spitalelor, pentru protecția medicilor
  • Astfel de corturi au fost instalate în Gorj, Cluj-Napoca, București sau Fetești

Medicii sunt în linia întâi în lupta cu coronavirusul. Pentru protecţia lor, mai multe corturi militare au fost instalate în apropierea spitalelor din țară. Acolo vor fi triați bolnavii care se prezintă la Urgențe. În acest fel, autoritățile speră să evite şi răspândirea virusului.

La Târgu Jiu, triajul epidemiologic se va face în containere comandate special de autorități, în criza provocată de coronavirus. Până când vor ajunge, medicii vor folosi un cort militar.

În apropierea Spitalului Județean de Urgență, o stradă a fost blocată, iar aici pompierii au instalat un cort militar. Dacă situația o va impune, aici se va face triajul epidemiologic al bolnavilor pentru ca aceștia să nu intre direct în camerele de gardă.

"Decizii luate așa ca să impresioneze și să sperie".

"Și îi pune cum se făcea nunta la țară. Nunta la țară se făcea în cort din ăsta, îi adună".

"Îți pune mască, fără mască nu poți să intri, m-a consultat și atât. Mi-au dat niște hârtii, să mă duc să-mi iau o rețetă".

În tot judeţul, vor ajunge, săptămâna viitoare, cinci containere, pentru triajul pacienților. 120 de mii de lei a cheltuit Consiliul Județean pentru ele. Edilii vor să protejeze în acest fel atât medicii, cât și bolnavii.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj: Vrem să evităm ca o persoană posibil infectată să vină în Unitatea de Primiri Urgențe și atunci să fim puși în situația să întrerupem activitatea, să punem colegii – medici și asistenți, în pericol.

La Spitalul Militar din Capitală au apărut primele corturi.

Dimineaţă, zeci de pacienţi programați de acum o lună au așteptat minute în șir pe trotuar, ca să intre în spital.

"Avem programare la cardiologie. Programarea o am de mult făcută, de o lună şi le obţinem greu. Inima este motorul, dacă stă, stăm şi noi definitiv".

"Cred că nu trebuie să exagerăm cu panica, să ascultăm sfaturile transmise de autorităţi, prin media".

Corina Matlinschi, resporter Observator: Pacienții cu programare așteaptă pe trotuar și completează întâi formularul de risc- dacă au călătorit sau au luat contact cu persoane suspecte. Apoi sunt preluați de medici.

Astfel de corturi au fost instalate, astăzi, și în apropierea spitalelor din Cluj-Napoca sau Feteşti.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Autoritățile au început să instaleze corturi militare în curţile spitalelor, pentru protecția medicilor

Breaking News

Război Rusia - Ucraina. Ucrainenii au spart liniile ruseşti pe Frontul de Sud, au avansat cu 40 de km. Pe...

Război Rusia - Ucraina. Ucrainenii au spart liniile ruseşti pe Frontul de Sud, au avansat cu 40 de km. Pe Frontul de Est, atacă ruşii retraşi la Kreminna