Antena Meniu Search
x

Video Coşmarul îndurat de o fetiță de 8 ani din Iași, abuzată sexual de tatăl vitreg. De 4 ori a fugit de acasă, dar cei de la Protecția Copilului abia acum îi aud strigătul de ajutor

Mărturii şocante ale unei fetiţe de opt ani din judeţul Iaşi, fugite de acasă pentru a patra oară. Timp de 24 de ore, zeci de persoane au căutat-o cu ajutorul dronelor şi a unui elicopter. A fost găsită în pădure şi le-a povestit psihologilor că a preferat să doarmă sub cerul liber decât în casa în care tatăl vitreg o agresa sexual. În spatele plecărilor repetate de acasă ale copilei se afla un strigăt disperat de ajutor, pe care abia acum cei de la Protecţia Copilului îl aud.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.06.2021, 20:58

Vezi și

Timp de 24 de ore zeci de poliţiști, jandarmi şi voluntari au căutat-o pe copila de opt ani din Dagâţa. A fugit de acasă în timpul dimineţii şi a petrecut noaptea în apropierea pădurii de lângă localitate, acolo unde a şi fost găsită. 

Fetița le-a spus psihologilor că a fost agresată sexual

Pentru că nu este prima oară când pleacă de acasă, a fost dusă la un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Acolo psihologii au asistat la o mărturie şocantă.

Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi: ”Reiese faptul că fetiţa a fost molestată sexual de către concubinul mamei pe parcursul mai multor săptămâni”.

Pe acelaşi subiect

Tatăl vitreg are o altă variantă, iar mama fetei refuză să creadă că ar fi fost abuzată. Asta deşi recunoaşte că micuţa părea speriată în ultimul timp.

Reporter Observator: ”Am înțeles că îi face poze când face baie aşa e?”

Mama fetiței: ”Nu am observat, că dacă eu stau toată ziua cu vacile, nu ştiu. Ea dormea în bucatarie singură şi deodată a zis că, mamă, eu nu mai stau la bucătărie că vin cu tine”.

Tatăl vitreg: ”Niciodată nu am pozat-o. Nici nu am bătut-o niciodată. De certat o mai cert, dacă face trăznăi pe aici, sparge tot. E obraznică, obraznică”.

Fetița a fugit de acasă de patru ori până acum

Până acum, fata nu a spus nimănui prin ce trece acasă, dar după ultima fugă rudele şi vecinii au intrat la bănuieli.

Mătușă: ”O bate întruna o bate şi ziua şi noaptea o bat continuu şi mama şi tata”.

Fata a fugit de-acasă deja de patru ori. În toamna anului trecut a fost găsită după 24 de ore în vecini, ascunzându-se într-o căruţă cu fân. Acum a stat în pădure, într-un canton.

Oficialii de la Protecția Copilului spun că monitorizau situaţia, dar nu știau de abuzuri

Şi totuşi până acum, Direcţia pentru Protecţia Copilului nu a fost anunţată despre acest caz. Asta chiar dacă asistenţii sociali din Dagâţa spun că monitorizau situaţia.

Mihaela Ciubotă, asistentă sociala Dagâța: ”A fost întrebată, am vorbit cu ea, dar nu a spus niciodată nimic”.

Protecția Copilului va sesiza Parchetul pentru a continua ancheta. Fata rămâne deocamdată într-un centru de primiri în regim de urgenţă unde este consiliată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Coşmarul îndurat de o fetiță de 8 ani din Iași, abuzată sexual de tatăl vitreg. De 4 ori a fugit de acasă, dar cei de la Protecția Copilului abia acum îi aud strigătul de ajutor