Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Misteriosul caz al lui Costel Ciobanu, românul din Vaslui decapitat în Italia. Zero suspecţi, anchetatorii cred că ucigaşii sunt străini, posibil români

La aproape 2 luni de la crima care a îngrozit două ţări, România şi Italia, ancheta pare a fi departe de finalizare.

de Redactia Observator

la 22.01.2018 , 14:50

Misterul se adânceşte în cazul lui Costel Ciobanu, românul decapitat în Italia. Zero suspecţi, anchetatorii cred că ucigaşii sunt străini, posibil români

La aproape 2 luni de la crima care a îngrozit două ţări, România şi Italia, ancheta pare a fi departe de finalizare.

Costel Ciobanu, vasluianul ucis în stil mafiot, decapitat si cu bratele tãiate, nu a ajuns nici acum acasã pentru a fi înmormântat crestineste. Motivul: anchetatorii sicilieni nu permit repatrierea acestuia pentru cã ancheta este în curs.

Sora lui Costel Ciobanu, Laura Ghirãu, a mers în Italia pentru a lua rezultatele autopsiei, însã, din câte se pare, nu sunt gata. Prin urmare, nici trupul bãrbatului nu poate fi dus acasã.

Articolul continuă după reclamă

"Am luat legãtura cu Consulatul român din Catania, dar nu stiu câtã putere de decizie au dânsii. Am fost sfãtuitã de cãtre autoritãtile italiene sã astept. Chiar nu înteleg cum poate sã ajute ancheta un sicriu sigilat”, a declarat femeia pentru presa locală.

Nu sunt indicii care sã ducã la retinerea vreunui suspect.

Costel Ciobanu a fost gãsit mort, cu capul si bratele tãiate, la începutul lunii decembrie, într-o pãdure din Catania. Oamenii legii cred cã mutarea cadavrului în pãdure a fost gânditã în scop strategic, deoarece crima a avut loc în altã parte. Mutilarea cadavrului a fost realizatã pentru a îngreuna ancheta.

Potrivit procurorului Giuseppe Verzera, care conduce ancheta, modul în care a fost gãsit cadavrul are multe elemente asemãnãtoare practicilor mafiote, dar nu e exclus sã se fi întâmplat în afara ambientului criminal, poate fi o rãzbunare sau o ceartã între mai mulţi cetãteni strãini, chiar şi români.

Pãrti ale corpului au fost amputate, din primele investigatii rezultã cã ar fi fost folositã o armã deosebit de ascutitã, cum ar fi un topor sau o machetã. Conform primelor constatãri, uciderea ar fi fost comisã într-un alt loc decât cel în care cadavrul mutilat a fost lãsat de unul sau mai multi ucigasi: între pãdurea de pini si o râpã.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Misteriosul caz al lui Costel Ciobanu, românul din Vaslui decapitat în Italia. Zero suspecţi, anchetatorii cred că ucigaşii sunt străini, posibil români