Antena Meniu Search
x

Video Coşuri de gunoi fără număr într-un parc din centrul Timişoarei. Primăria priveşte cu speranţă: "Când vor fi instalate băncile nu va fi chiar rău"

Un parc din centrul Timișoarei iese în evidență. Nu prin peisajul deosebit sau flora ieșită din comun, ci prin coșurile de gunoi. Prezența lor atrage atenția. Până și primăria recunoște că sunt mult prea multe pentru spațiul în care au fost montate, dar au și o explicație: aşa a fost proiectul, plin de probleme, şi au preferat să rezolve altele.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 06.01.2022, 20:35

Vezi și

Parcul Civic din Timișoara e în reabilitare de aproape 3 ani. Modernizarea le-a adus localnicilor o surpriză: coşuri de gunoi cât vezi cu ochii.

Localnic: Eu zic că sunt cam multe

Reporter: Ați mai văzut și în altă parte așa ceva?

Localnic: Eu sunt Timișorean, dar sunt plecat în București, nici în București nu am văzut așa ceva. Aici e pe bogăție

Pe acelaşi subiect

Localnic: Foarte multe, da. Şi încolo, dar acolo sunt toate pline. Nu aveau ce face cu banii. Sunt sigură de asta, după cum vezi toate parcurile sunt absolut goale, nu au nimic în ele, dar au coșuri de gunoi.

Localnic: Dacă-s suficiente?! Cred că-s cam multe. Proiectantul nu le-a făcut cum trebuie, din câte văd eu așa de la distanţă. Trebuie să alegi din două variante: ori pui multe și iei gunoiul rar, ori pun mai rare și iei gunoiul mai des.

Dacă nu sunt, de ce nu sunt?! Iar dacă totuși sunt stau toate îngrămădite pe o alee. 30 de coșuri de gunoi au fost montat de Primăria Timișoara în parcul Civic, poate că să trezească și spiritul civic al cetățenilor.

Localnic: Dar totuși sunt prea multe. E inuman.

Localnic: Sunt și multe, dar dacă ar pune gunoiul unde trebuie n-ar fi multe, dar nu le pune. Multe sunt care nu ar trebui. Și pomii sunt cam aiurea.

Localnic: Mă și gândeam că nu am văzut așa ceva nici în străinătate

Până şi reprezentanţii Primăriei recunoasc că sunt cam multe.

Reporter: Nu a observat nimeni că sunt mult prea multe?

Bogdan Marta – purtător de cuvânt Primăria Timișoara: Ba da, am observat, dar când băncile vor fi instalate nu va fi chiar rău, iar orice schimbare de proiect tehnic ar fi însemnat decalarea cu cel puțin un an al proiectului. Coșurile de gunoi din parcul civic sunt rezultatul unui proiect cu foarte multe probleme. Gândirea proiectantului a fost că aceste coșuri să încadreze fiecare bancă.

Reabilitarea Parcului Civic costă 1.100.000 de euro şi în cel mai optimist caz se va termină anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Coşuri de gunoi fără număr într-un parc din centrul Timişoarei. Primăria priveşte cu speranţă: "Când vor fi instalate băncile nu va fi chiar rău"