Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sezonul sărbătorilor a ajuns la final. Unde trebuie să aruncăm brazii de Crăciun şi ce traseu vor urma după ce ne vor părăsi casele

Brazii de Crăciun au viață scurtă. Pentru cateva zile, sunt atracţia casei spre bucuria tuturor, mai ales a copiilor. Dar ce se întâmplă cu ei după sărbatori? Ideal ar fi să nu ajungă aruncaţi la colţ de stradă, ci la centrele de colectare. Mai departe, vor fi transformaţi în îngrășământ sau chiar materie primă pentru mobilă.

de Andreea Petrescu

la 04.01.2022 , 20:05

Brazii bucureştenilor din sectorul 6 vor ajunge materie primă pentru mobilă. Sunt amenajate 12 puncte de colectare, dar cei care nu au timp pot cere la primărie să vină cineva să-i ia chiar de acasă. 

Sorin Ganciu, reprezentant Primaria Sector 6: Există aplicaţia Esector 6, pot intra pe adaugă sesizare deşeuri, comandă ridicare deşeuri  trebuie doar să menţioneze adresa, orele la care să ajungă platfoma să ridice şi că este vorba de brazi

Bucureştenii sunt sfătuiţi să cureţe brazii de toate decoraţiunile şi să nu-i arunce pe domeniul public. 

Vezi și

Sorin Ganciu, reprezentant Primaria Sector 6: Dacă aduc brazii, ca să nu facă ace prin casă, în saci de plastic, în momentul când îi depozitează la centrul de colectare, să-i scoată din sac.

Pe acelaşi subiect

Brazii de la punctele de colectare merg mai departe la un centru unde sunt tocaţi. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Aproximativ 700 de brazi au fost adunaţi în mai puţin de două zile din tot Sectorul 6. 200 dintre ei au fost deja tocaţi

Unde ajung brazii pe care îi aruncăm

Autorităţile locale se aşteaptă ca anul acesta să adune aproape 150.000 de brazi. Tocătura este vândută cu 60 de lei tona. Dacă i-ar duce la groapa de gunoi, costurile ar fi de 350 de lei pe tonă.  

Sute de brazi zac deja la colţ de stradă.

Localnic: În fiecare an cumpăr, dar nu-l arunc aşa, oricum/// il punem într-un sac mai gros şi ne interesăm unde

 Îmi pare foarte rău, nu ştiu de ce fac aşa ceva

 Eu nu sunt de acord să-l taie, eu am artificial

Şi la Galaţi, brazii de Crăciun sunt valorificaţi

Cerasela Țocu  - inginer Stația de sortare: Ca şi flux tehnologic brazii se toacă, se așează în brazde, se udă săptămânal, se întorc, și după aproximativ 3 luni sunt cernuți și rezultă compostul. 

Bogdan Topală - șef secție Stație de Sortare: Până în momentul de față, avem aproximativ 5 tone. Din estimarile noastre, după sf Ion ar trebui să avem în jur de 30 de tone. 

Îngrășământul rezultat poate fi cumpărat chiar de la stația de sortare. Preţul este de 179 de lei/tona, fără TVA. 

Andreea Petrescu Like

A început ca o joacă în urmă cu aproape 20 de ani și s-a transformat repede în meserie. Undeva pe parcurs a devenit pasiune și chiar o boală pe care nu vreau să o vindec.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Sezonul sărbătorilor a ajuns la final. Unde trebuie să aruncăm brazii de Crăciun şi ce traseu vor urma după ce ne vor părăsi casele