Antena Meniu Search
x

Video Cozi kilometrice la întoarcerea în ţară. Punctele vamale pline de românii care se întorc din vacanţă

Să treci vama, după o vacanţă peste hotare, este o loterie, zilele acestea. Dacă ai ghinion, stai şi aştepţi ore bune pentru a trece graniţa dinspre Bulgaria. În tot haosul, însă, există o rază de soare şi sfaturi care pot face diferenţa. Vameşii recomandă să evitaţi orele serii şi weekendul.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 03.08.2021, 22:03

Vezi și

Este ora 13 şi coada de maşini începe încet-încet să crească în vama Vidin - Calafat, pe sensul către România. Deja sunt câteva zeci de şoferi care aşteaptă nerăbdători să intre în ţară. Mulţi dintre ei, şi-au petrecut vacanţa în Grecia şi trebuie să prezinte mai multe documente vameşilor. Ţara e în zona roşie. Aşa că cei care nu sunt vaccinaţi intră automat în carantină. 

Reporter-turişti: - La cel mare a trebuit test, si noi, si copilul. 

- Cum a fost drumul? 

- A fost binisor, un pic aglomeraţie la începutul vamei Grecia - Bulgaria. 

Pe acelaşi subiect

- Cât de repede ati trecut vama intre bulgari si greci?

- Cinci minute.

Lungul drum spre casă

la noi, mai au de stat până vor pune piciorul pe pământ românesc. 

Cristina Oprea, reporter Observator: "Sunt zile de foc si la propriu si la figurat in vamile din sudul ţării. 20 de minute este timpul de aşteptare la ora prânzului aici în vama Vidin Calafat. Pe măsura ce se aproprie însă ora serii, timpul de aşteptare poate chiar să se dubleze".

Iar în intervalul orar 19.30 - 20, se schimbă turele în vamă şi se formează coloane de maşini pe ambele sensuri. În weekend, la Calafat, se aşteaptă mai mult de o oră. Şi nu este cel mai aglomerat punct de trecere, în Vama Veche şoferii stau chiar şi câteva ore. Cel de la Bechet tocmai a fost deschis în urmă cu două zile, pentru a decongestiona traficul. 

Subinspector de poliție Radu Marian-Adi: "Recomandăm tuturor participanților la trafic să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise".

Şoferii pot consulta site-ul poliţiei de frontieră pentru a afla în timp real cât au de aşteptat la fiecare vamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cozi kilometrice la întoarcerea în ţară. Punctele vamale pline de românii care se întorc din vacanţă