Antena Meniu Search
x

Video Cozi uriaşe în vămile din vestul ţării: Românii din diaspora se întorc la muncă după vacanţă. "Suntem buni doar să le aducem bani"

Ultimul weekend de vară aduce cozi uriaşe în vămile din vestul ţării. Vacanţa a luat sfârşit pentru românii care muncesc în străinătate, aşa că la punctele de trecere a frontierei s-au format cozi de câţiva kilometri. Mii de şoferi au aşteptat ore-n şir pentru a ieşi din ţară.

de Daciana Cordoş

la 28.08.2022, 08:45

Vezi și

În Vama Nădlac, cozile de maşini s-au întins pe câţiva kilometri. Cum vara e pe sfârşite, iar concediile se încheie, românii care muncesc în străinătate trebuie să se întoarcă la lucru. Au fost însă nevoiţi să se înarmeze cu multă răbdare.

Cozi uriaşe în vămile din vestul ţării

Români: E sfârşit de vacanţă şi trebuie toată lumea să ajungă acasă.

-  Asta este România, aşa se circulă

- Asta este, nu avem ce să facem, suntem mulţi care ne întoarcem înapoi din vacanţă.

Zece benzi au fost deschise pe sensul de ieşire din ţară, dar chiar şi aşa trecerea s-a făcut anevoios.

Reporter-români: Cât aţi stat la coadă?

- O oră jumătate.  Teroare. Facem două ore de la Gorj până aici şi aici o oră jumătate.

- Dezastru. Nu am stat niciodată atât cât am stat astăzi.

- 50 de minute avem la coadă.

- Suntem buni doar să le aducem banii în ţară, atât.

Pentru a fluidiza traficul, poliţiştii de frontieră au transformat două culoare de intrare în ţară în benzi de ieşire.

Români: Să fie tot timpul aşa că altădată stăm şi trei, patru ore şi sunt una sau două ghişee deschise. Acum sunt 10. Doamne ajută, mulţumim. 

Nici în Vama Petea nu a fost mai bine. Peste 49 de mii de persoane au ieşit din ţară în ultimele 24 de ore, iar timpul de aşteptare depăşeşte două ore.

Andrei Dincă - IPF Arad: Recomandăm utilizarea şi altor puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional deschise la graniţa cu Ungaria, precum PTF Vărşan, unde în momentul de faţă, timpul de aşteptare este de zece minute, ori PTF Turnu, unde se aşteaptă 20 de minute pentru efectuarea formalităţilor la ieşirea din ţară. 

Vameşii recomandă celor care se părăsesc în această perioadă ţara prin Ungaria să folosească toate punctele de frontieră existente, pentru a evita apariţia aglomerărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cozi uriaşe în vămile din vestul ţării: Românii din diaspora se întorc la muncă după vacanţă. "Suntem buni doar să le aducem bani"