Antena Meniu Search
x

Cozonacul uscat rămas de la Paşte se poate transforma într-un desert nou şi delicios!

O treime din mâncarea pe care o pregătim pentru Paşte ajunge la gunoi după sărbători, spun specialiştii. Însă îl punem transforma într-un preparat delicios.

Vezi și

O treime din mâncarea pe care o pregătim pentru Paşte ajunge la gunoi după sărbători, spun specialiştii. Există, însă, idei simple care pot transforma alimentele pe care nu le mai putem consuma în preparate delicioase.

Pasca a fost preparatul preferat de pe masa de Paşte. Dar câteva felii tot au mai rămas.

Veronica Puiu, gospodină:

Uneori, după sărbători îmi rămâne mâncare, dar nu ştiu mereu ce să fac cu ea.

În aceeaşi situaţie se regăsesc multe familii. Iar mâncarea ajunge, de cele mai multe ori, la gunoi. Bucătarii vin, însă, cu idei ingenioase, care pot salva produsele rămase.

Pentru început o să transformăm drobul într-o porţie de paste delicioase. Reţeta conţine doar drob, paste, sos de roşii şi puţină brânză răzuită.

Se lasă doar zece minute pe foc, iar brânza răzuită se adaugă la final. La fel de repede se poate pregăti şi o porţie de ouă umplute.

Din resturile rămase de la Paşte se poate face şi desertul.

Din cozonac putem să facem un tort, tăiem feliile. Din fructele care ne-au rămas şi din dulceaţa de gutui facem un sos.

Sosul din portocale şi gutui se pune la foc mic, pentru a însiropa cozonacul. Deasupra se poate adăuga îngheţată. Sunt soluţii simple care pot reduce risipa uriaşă de mâncare din ţara noastră.

Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons:

Înainte de toate, undeva cam la 35% din ceea ce se cumpără într-o gospodărie se aruncă la gunoi. În condiţiile în care avem o salarizare destul de mică. Dăm foarte mult pe mâncare, dar şi aruncăm foarte mult.

Folosirea alimentelor rămase pentru prepararea altor produse este un fenomen care a căpătat amploare în toată lumea, în ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cozonacul uscat rămas de la Paşte se poate transforma într-un desert nou şi delicios!