Antena Meniu Search
x

Video Craiova, sufocată de ani de zile de mirosul insuportabil de la groapa de gunoi: "Toţi de pe stradă au făcut reclamaţii, degeaba"

Ca în fiecare vară, o dată ce începe canicula, oraşul Craiova e învăluit de un miros greu care vine de la groapa de gunoi. Oamenii se plâng că nu pot deschide ferestrele să aerisească nici măcar noaptea. Problema trenează de ani de zile, iar operatorul gropii de gunoi se face că plouă. Inspectorii Gărzii de Mediu au sancţionat firma cu amenda maximă: 200.000 de lei.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.07.2023, 08:44

Vezi și

Temperaturile trec de 35 de grade în aceste zile în Craiova, iar un miros sufocant s-a întins peste oraş. Oamenii spun că aşa se întâmplă în fiecare vară pentru că depozitul de gunoi la care se aduc deşeurile din tot judeţul e la ieşirea din oraş, la doar 5 kilometru de centru.

Reporter: "Aveţi cum să aerisiţi?"

Localnică: "N-am! Asta-i România noastră!"

Din munţii de gunoi împinşi si răscoliţi cu buldozerele se emană un miros greu de suportat purtat de vânt la kilometri distanţă. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: "Toţi de pe stradă au făcut reclamaţii, degeaba. E foarte nasol, nasol de tot! Nu poţi să stai la poartă, nu poţi să pleci până la magazin din cauza mirosului. Am vândut apartamentul ca să facem şi noi o căsuţă. Mai bine nu făceam!" 

Reprezentantii firmei nu sunt de găsit

Reporter: "Este cineva disponibil să vorbească şi cu noi, vă rog frumos?"

Portarul gropii de gunoi: "Aveţi aprobare să filmaţi acolo?" 

Reporter: "De ce mi-ar trebui aprobare să filmăm aici?" 

Portar: "Este un serviciu public! Aici nu aveţi voie să filmaţi." 

Cristina Oprea, reporter Observator: "Nu există an în care firma care administrează depozitul ecologic de aici de la Mofleni să nu fie amendată de Garda de Mediu. De cele mai multe ori, amenda maximă prevăzută de lege pentru nereguli la fel de grave. Niciodată, însă, nu am reuşit să intrăm înăuntru." 

Au reuşit în schimb Comisarii Gărzii de Mediu.

Gheorghe Călinoiu, comisar Şef GDM Dolj: "Nu se respectă, în primul rând, acoperirea cu un strat de pământ a ceea ce înseamnă suprafaţă care nu se mai exploatează. Ei practic trebuie să lucreze pe o suprafaţă zilnică care trebuie să fie până la 2.500 de metri pătraţi. La ei era de 1 hectar."

Administratorul depozitului a fost amendat cu 200 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Craiova, sufocată de ani de zile de mirosul insuportabil de la groapa de gunoi: "Toţi de pe stradă au făcut reclamaţii, degeaba"