Antena Meniu Search
x

Credincioșii s-au luptat pentru crengi de brad de Bobotează la Iași. Și-au sfințit mașinile cu aghiasmă mare. VIDEO

Este Boboteaza sau Botezul Domnului, una dintre cele mai importante sărbători pentru credincioşi. La Catedrala Mitropolitana din Iaşi, credincioșii s-au îmbulzit nu doar pentru aghiasmă, ci și pentru crengile de brad. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.01.2022, 14:21

Vezi și

De Bobotează, La Catedrala Mitropolitană din Iaşi Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a binecuvântat credincioşii care s-au îmbulzit să-i atingă veșmintele. A fost prezent un număr mare de persoane. Cei care au stat la coadă pentru aghiasmă mare au dus o altă luptă și pentru ... crengile de brad. Din lipsa de gheață, crucea de Bobotează se face din brad, iar în final credincioșii ajung să se bată pentru o crenguță.

Credincioșii și-au sfințit mașinile cu aghiasmă mare de la Bobotează

Oamenii vor să plece cu cel puțin o crenguță pentru că spun ei le aduce noroc, alții au plecat cu sacoși întregi de crengi. Cu toate acestea nu s-au înregistrat incidente. Oamenii au stat la coadă pe două randuri pentru apa sfințită. Pentru a se evita aglomerările mari azi s-au ținut patru slujbe la Iași. În curtea mitropoliei au fost și 2000 de persoane. Imediat după ce au luat aghiasmă în afara mitropoliei s-a derulat un alt "ritual". Cel al sfințirii mașinilor și al portbagajelor umplute cu diverse produse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Credincioșii s-au luptat pentru crengi de brad de Bobotează la Iași. Și-au sfințit mașinile cu aghiasmă mare. VIDEO