Antena Meniu Search
x

Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, cel care a vestit creştinismul în România

Mii de credincioşi din Galaţi, oraş al cărui patron spiritual este, s-au rugat încă de aseară la moaştele Sfântului, scoase pe un catafalc în fata Catedralei.

Vezi și

Mii de credincioşi din Galaţi, oraş al cărui patron spiritual este, s-au rugat încă de aseară la moaştele Sfântului, scoase pe un catafalc în fata Catedralei, spre închinare. A fost chiar şi o procesiune a luminii, în care credincioşii, cu făclii în mâini, au parcurs mai mulţi kilometri. Pelerinaj a fost şi la Peşterea Sfântului Andrei din judeţul Constanţa.

După studenţii din Galaţi, îmbrăcaţi în straie populare şi cu făclii în mâini, au urmat credincioşii, într-un pelerinaj al luminii desfăşurat pe străzile Galaţiului, în cinstea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului. 

Timp de trei zile, o raclǎ cu moaştele Apostolului Andrei, cel care a vestit creştinismul în România, precum şi racla cu fragmente din moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, aduse de la Mănăstirea Bistriţa Vâlcii, au fost depuse în faţa Catedralei Arhiepiscopale. Pentru a se închina la ele, credincioşii au aşteptat ore în şir în frig.

Cu busuioc, batiste, talismane şi alte obiecte de îmbrăcăminte în mâini, pelerinii au aşteptat, în linişte, să se roage la raclele sfinte.

Frigul pătrunzator al nopţii a fost domolit cu ceai cald.

Pelerinaj a fost şi la Peştera Sf Andrei, aflată în localitatea constănţeană Ion Corvin. 

Despre Apostol se ştie că a intrat pentru prima oară în ţara noastră prin zona Dobrogei. Şi-a găsit lăcaş în grotă. Iar peştera s-a transformat, cu timpul, în loc de pelerinaj pentru miile de credincioşi care vin aici să se roage.

Astăzi, la slujbă, sunt aşteptaţi să participe câteva mii de credincioşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, cel care a vestit creştinismul în România