Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei, cel care a vestit creştinismul în România
Mii de credincioşi din Galaţi, oraş al cărui patron spiritual este, s-au rugat încă de aseară la moaştele Sfântului, scoase pe un catafalc în fata Catedralei.
Mii de credincioşi din Galaţi, oraş al cărui patron spiritual este, s-au rugat încă de aseară la moaştele Sfântului, scoase pe un catafalc în fata Catedralei, spre închinare. A fost chiar şi o procesiune a luminii, în care credincioşii, cu făclii în mâini, au parcurs mai mulţi kilometri. Pelerinaj a fost şi la Peşterea Sfântului Andrei din judeţul Constanţa.
După studenţii din Galaţi, îmbrăcaţi în straie populare şi cu făclii în mâini, au urmat credincioşii, într-un pelerinaj al luminii desfăşurat pe străzile Galaţiului, în cinstea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului.
Timp de trei zile, o raclǎ cu moaştele Apostolului Andrei, cel care a vestit creştinismul în România, precum şi racla cu fragmente din moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, aduse de la Mănăstirea Bistriţa Vâlcii, au fost depuse în faţa Catedralei Arhiepiscopale. Pentru a se închina la ele, credincioşii au aşteptat ore în şir în frig.
Cu busuioc, batiste, talismane şi alte obiecte de îmbrăcăminte în mâini, pelerinii au aşteptat, în linişte, să se roage la raclele sfinte.
- Tânăr român, dispărut în Germania de 3 săptămâni. Alexandru este căutat cu disperare de familie
- Vânzările de Tesla s-au prăbușit şi în România, cu -80% în primele trei luni ale anului
- Cât costă kitul de supraviețuire, recomandat în caz de dezastru. Ne poate ajuta să rezistăm 72 de ore
- "Micro-pensionarea", soluția Generației Z. Costi a luat o pauză plătită de la job ca să evite burnout-ul
- Unghiul mort, responsabil pentru accidentul în care o bătrânică a fost strivită de un TIR. Cum putea fi...
Frigul pătrunzator al nopţii a fost domolit cu ceai cald.
Pelerinaj a fost şi la Peştera Sf Andrei, aflată în localitatea constănţeană Ion Corvin.
Despre Apostol se ştie că a intrat pentru prima oară în ţara noastră prin zona Dobrogei. Şi-a găsit lăcaş în grotă. Iar peştera s-a transformat, cu timpul, în loc de pelerinaj pentru miile de credincioşi care vin aici să se roage.
Astăzi, la slujbă, sunt aşteptaţi să participe câteva mii de credincioşi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰