Antena Meniu Search
x

Video Crevedia, la o lună de la tragedie. Mărturia lui Sorin, care şi-a pierdut ambii părinţi în explozie: "Morţii cu morţii şi viii să se descurce"

Acum exact o lună, comuna Crevedia era zguduită de o explozie la o staţie GPL. Nu mai avea autorizaţie de ani buni dar a continuat să funcţioneze şi să producă bani mulţi în spatele unor porţi de care nu trecea numeni. Pentru lăcomia lor, cinci oameni au plătit cu viaţa iar zeci de salvatori încă luptă pentru a lor în spitale. Toţi ştiau dar nimeni n-a făcut nimic. La o lună după expolzie, Observator s-a întors în Crevedia, la oamenii care au văzut iadul în faţa ochilor. Unii încă mai încearcă să-şi reclădească vieţile din nimic, iar alţii nu contenesc să-şi plângă morţii. 

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 20:12

Vezi și

Crevedia. 26 august. Exploziile nimicitoare distrug zeci de vieţi, case şi destine.

"La o lună de la explozia care a pus Crevedia pe lista marilor dezastre, aici, în zonă, timpul pare că s-a oprit în loc imediat după momentul deflagraţiei. Staţia GPL arată ca după incendiu. La fel şi clădirile din jur, care pentru zece familii însemnau acasă. Unii dintre ei nu mai sunt, iar ceilalţi, care au rămas, încearcă din răsputeri să meargă mai departe. În ruinele fostelor case sau în containere", transmite Cristina Filip, reporter Observator.

Explozia de la crevedia a lăsat în urmă doar durere şi frustrare

Familia Iliescu avea cea mai frumoasă casă din localitate. În vila cu opt dormitoare trăiau zece suflete. Acum, totul e distrus. Au rămas neatinse doar două jucării.

Pe acelaşi subiect

Daniel Iliescu, păbubit: A fost un foişor. În seara exploziei, cisterna a căzut în spatele casei, s-a înfipt în casă şi cabina de la camion a căzut direct pe foişor, aici.

Acum, acasă înseamnă patru containere primite de la autorităţi.

Daniel Iliescu, păbubit: Încă nu ne-am mutat aici pentru că am vrut să facem ceva ca să fim mai protejaţi. Pe banii noştri

Singurele bunuri sunt cele donate. Oamenii spun că nici până acum nu au fost contactaţi din partea firmei FLAGAZ. Un container a ajuns şi la Radu Rizea. Bărbatul şi-a pierdut soţia după spaima din noaptea exploziei. 

Radu Rizea: Mi-a murit soţia acum câteva zile. A afectat-o foarte, foarte mult. Firma încă funcţionează, firma produce, statul ia banii ăştia, dar ce face cu ei? Aşteaptă peste 10 ani de zile? Păi în 10 ani omul ăsta unde stă? În containerele astea? Să vină cei de la Guvern să stea în containerele astea.

Sorin Barbu a rămas fără ambii părinţi după deflagraţia de la staţia GPL.

Sorin Barbu, fiul soţilor Barbu: E dureros. Parcă mai rău îţi face şi când vii aici şi vezi că nu se face nimic. Morţii cu morţii şi viii să se descurce, cam aşa e la noi.

Explicaţii pentru soarta oamenilor nu are nici primarul

Primar: Alo!

Reporter: Bună ziua, domnule primar.

Primar: Bună ziua.

Reporter: De la Observator, Antena 1 vă caut, Cristina Filip. Vă găsim pe undeva prin localitate?

Primar: Nu.

Reporter: Am înţeles. Am venit să ne spuneţi ce se mai întâmplă cu păgubiţii, cu oamenii.

Sute de staţii GPL s-au ales cu activitatea suspendată după avalanşa de controale. În Tărtăşeşti, localitatea vecină, o staţie care şi-a autosuspendat activitatea după nenorocire revine la vechile obiceiuri.

În urma expoziilor din Crevedia, au murit cinci oameni,iar alţi 54 au fost răniţi. 26 dintre ei - salvatori. Astăzi, a fost externat ultimul pacient din spitalele româneşti, iar în străinate mai sunt în continuare cinci răniţi. Cinci dosare penale sunt acum pe masa anchetatorilor, iar patronii firmei care deţine staţia GPL sunt arestaţi preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Crevedia, la o lună de la tragedie. Mărturia lui Sorin, care şi-a pierdut ambii părinţi în explozie: "Morţii cu morţii şi viii să se descurce"