Video Primele imagini din interiorul containerelor aduse în Crevedia, pentru familiile rămase fără case după exploziile catastrofale
Explozia din Crevedia. După aproape două săptămâni de la dezastrul din Crevedia, în localitate au ajuns primele containere pentru sinistraţi. Este vorba, deocamdată, despre cinci case modulare în care oamenii vor locui temporar. Asta, până când propriile case le vor fi refăcute.
Primele locuințe modulare au ajuns seara trecută, după lăsarea întunericului, iar astăzi a ajuns cea de-a doua tranșă. Vorbim despre cinci astfel de containere.
Bogdan Dinu, reporter Observator: Oamenii preferă această variantă, în loc să doarmă sub cerul liber sau la rude, dar speră să renunțe la aceste containere până la primăvară, atunci când își doresc să se mute înapoi, în locuințele pe care le aveau înainte de producerea exploziilor. Casele modulare urmează să fie legate și la instalația electrică.
În timpul anchetei au fost audiate, în calitate de persoane vătămate, 16 persoane care au suferit pagube materiale şi morale în urma exploziilor, acestea constituindu-se părţi civile în dosar. Totodată, 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.
Exploziile din Crevedia: 10 pacienți internați în țară și 11 în străinătate
- Prima casă modulară din cele promise familiilor afectate de explozii a ajuns la Crevedia. Alte patru containere...
- Numirile dubioase care au dus la catastrofa din Crevedia: Fosta șefă de la Controlul Cazanelor, cu 12.000 euro...
- Oamenii rămași fără case, după explozia din Crevedia, invitați să se mute în containere. Unii le acceptă,...
10 pacienți sunt încă internați în țară și 11 în străinătate, a anunțat vineri Ministerul Sănătății cu privire la răniții în urma exploziilor de la o stație GPL din Crevedia.
Astfel, mai sunt internați în stare medie sau ușoară zece pacienți în țară, șase la Spitalul Clinic de Urgență București, doi la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București și doi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.
Ministerul arată că cinci pacienți au decedat, iar 32 au fost externați, inclusiv unul din străinătate. În clinicile din străinătate mai sunt internați 11 pacienți. Dintre aceștia, trei sunt intubați și ventilați mecanic. Toate costurile cu pacienţii vor fi decontate de Guvernul României.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰