Antena Meniu Search
x

Arestări în ambele clanuri, după uciderea lui Emi Pian. Scandalul zguduie Poliția Română

Doi dintre frații clanului Duduianu au fost reținuți astăzi pentru tentativă de omor. Anchetatorii îi acuză că l-au atacat pe Richard Gheorghe din clanul rival, imediat după ce acesta l-a înjunghiat pe Emi Pian. Atât în fața polițiștilor, cât și a camerelor de filmat, interlopii susţin ca sunt nevinovați. Scandalul clanurilor zguduie şi Poliţia Română. Potrivit unor surse, şefii poliţiei s-au întâlnit cu interlopii pentru a negocia termenii înrmormântării lui Emi Pian.

de Redactia Observator

la 12.08.2020, 21:20

Vezi și
  • Acuzații la adresa Poliției Române, după înmormântarea lui Emi Pian
  • Membrii clanului Duduianu spun că sunt nevinovați

Liderii Clanului Duduianu, Ciprian și Grațian, au ajuns încătușați la Poliția Capitalei. Alături de ei a fost reținut și vărul lor. Toți trei sunt acuzați de tentativă de omor.

Polițiștii spun că cei trei interlopi l-au atacat cu săbii, bâte de baseball și topoare pe Richard Gheorghe, principalul suspect al crimei. Pentru prima dată, acuzaţiile sunt făcute publice:

Parchetul de lângă Tribunalul Bucureşti: Cei trei inculpați l-au agresat, cu intenția de suprimare a vieții acestuia, lovindu-l în mod repetat cu picioarele și cu obiecte contondente și tăietor-înțepătoare, acesta suferind leziuni traumatice la nivelul capului, feței și brațelor, care au impus internarea sa.

Richard este cel care l-ar fi ucis pe Emi Pian acum o săptămână. Astăzi a fost pus față în față cu rudele lui Pian.

Declarația nu și-a schimbat-o. Richard a recunoscut că l-a atacat pe Emi Pian, iar rudele interlopului nu s-au mai putut stăpâni atunci când a fost scos din sediul Poliției.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru frații și varul lui Emi Pian, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au cerut arestarea preventivă. Membrii clanului spun că sunt nevinovați.

Violeta Podolianu, avocat: Clienții mei nu au avut obiecte tăietoare înțepătoare care să provoace răni victimei. Au dreptul la tăcere.

Apropiații lui Emi Pian au fost ridicați de polițiști chiar din propria casă.

Mai bine de patru ore au percheziţionat poliţiştii locuinţa clanului Duduianu, iar la final suspecţii au fost aduşi la Serviciul Omoruri sub escorta mascaţilor. La ora 6 polițiștii au descins în casa interlopilor, de unde au luat documente legate de proprietățile și mașinile pe care le deţin.

Deși procurorii spun că rudele lui Emi Pian au vrut să îl ucidă pe suspectul principal, singurul lider al clanului Dudianu care e liber spune că frații lui au încercat doar să îl salveze.

Nicolae Bratu, fratele lui Emi Pian: Până au ajuns acolo s-au întâmplat mai multe, când a ajuns l-a găsit tăiat pe Emi.

Reporter: Cine s-a dus acolo?

Nicolae Bratu, fratele lui Emi Pian: S-au dus Graţian, fratele meu, şi Ciprian. Când au ajuns acolo l-a găsit, l-a văzut pe Emi. Ce-ai făcut? M-a tăiat, m-a tăiat. I-a zis hai urcă, urcă la maşină.

Dincolo de ancheta care îi privește pe interlopi, apar acuzații și la adresa conducerii Poliției Române. Surse din Politie, dar și fratele lui Emi Pian, au confirmat că, înaintea înmormântării, șefii din Poliţia Română s-au întâlnit cu liderii clanului pntru a stabili detaliile înmormântării, mai exact ca slujba să aibă loc la primele ore ale dimineții, pentru a nu apărea incidente. Problema e discutată la nivel înalt.

Klaus Iohannis, președintele României: Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne și cu șeful Poliției pe această tema. La Ministerul Afacerilor Interne există o preocupare reală. Nu trebuie din păcate să ne așteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni. Lupta împotriva clanurilor este una de durată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Arestări în ambele clanuri, după uciderea lui Emi Pian. Scandalul zguduie Poliția Română