Criminalul Ionel Lepa a vrut să-l împuşte pe poliţist în picioare. Primele cuvinte în faţa procurorilor (Video)

De Veronica Micu.
Publicat: 07.06.2019, 12:55.
Actualizat: 07.06.2019, 13:30

Ionel Lepa a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Astăzi, criminalul poliţistului Cristian Amariei a făcut primele declaraţii în faţa anchetatorilor.

Criminalul Ionel Lepa a vrut să-l împuşte pe poliţist în picioare. Primele cuvinte în faţa procurorilor

Ionel Lepa a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Astăzi, criminalul poliţistului Cristian Amariei a făcut primele declaraţii în faţa anchetatorilor.

Criminalul Ionel Lepa a fost adus, în această dimineaţă, flancat de mascaţi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că în timpul audierilor, Ionel Marcel Lepa a recunoscut că l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei şi a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat.

Citește și:

Le-a mărturisit procurorilor că nu a intenţionat să-l omoare pe agent.

A ţintit la picioare, însă arma s-a descărcat în pieptul şi gâtul poliţistului din Recaş, care a murit la scurt timp.

A declarat că s-a speriat şi s-a ascuns prin zone cu vegetație, în pădure. Apoi a încercat să-şi acopere prietenul din Remetea Mare, în casa căruia a fost capturat.

Ionel Lepa, arestat pentru 30 de zile

Lepa a spus că nu a luat legătura cu tânărul după crimă, că s-a dus luni noapte la el acasă, în Remetea Mare, şi s-a ascuns într-o încăpere care nu era folosită de cei ai casei.

Pe numele lui Ionel Marcel Lepa a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Timiş au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Reamintim că duminică, 2 iunie 2019, poliţistul Cristian Amariei a fost împuşcat mortal de Ionel Marcel Lepa, un bărbat urmărit internaţional.

Tragedia s-a produs în satul Izvin, acolo unde poliţistul Amariei şi colegii săi au organizat o acţiune pentru prinderea suspectului.

În momentul în care a fost încolţit, Lepa l-a împuşcat pe poliţist de două ori, apoi a fugit. După 36 de ore, Ionel Lepa a fost prins într-o casă din localitatea Remetea Mare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.