Antena Meniu Search
x

Percheziții de 12 ore în casa lui Cristi Borcea. Omul de afaceri, bănuit de spălare de bani, a fost dus la audieri

Peste 12 ore au stat procurorii DIICOT şi mascaţii la percheziţii doar în casa lui Cristian Borcea. Omul de afaceri a fost dus la audieri. Anchetatorii vorbesc despre firme fantomă şi un prejudiciu de 10 milioane de euro. Investigaţiile sunt abia la început.

Vezi și

O anchetă de proporţii care îi vizează pe unii dintre cei mai bogaţi români a explodat astăzi. Milionari - unii dintre ei celebri - dar şi foşti directori dintr-o companie gigant sunt ridicaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. 12 ore au stat procurorii şi mascaţii la percheziţii doar în casa lui Cristian Borcea. În urmă cu două ore, omul de afaceri a fost dus la audieri. Anchetatorii vorbesc despre firme fantomă şi un prejudiciu de 10 milioane de euro. Investigaţiile sunt abia la început.

După 12 ore de percheziţii, Cristian Borcea, sub escorta mascaţilor, a plecat spre sediul DIICOT, acolo unde va fi audiat pentru aceste acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cristian Borcea a benficiat de un tratament VIP din partea procurorilor. În loc de dubă, a fost condus la sediul DIICOT într-o maşină obişnuită. Ca să se ascundă de camerele de luat vederi, omul de afaceri a folosit un costum.

În ultimele patru luni, de când este în libertate, milionarul a făcut mai multe schimbări în viaţa lui. S-a căsătorit cu cea care i-a adus pe lume cel de-al şaptelea copil şi de la care aşteaptă gemeni - Valentina Pelinel.

Cristi Borcea, bănuit de procurorii DIICOT că ar face parte dintr-o rețea infracțională

Potrivit procurorilor, infracţiunile de care este acuzat Cristi Borcea s-au petrecut între 2010 şi 2013, când omul de afaceri era judecat pentru transferurile din fotbal. Dosar în care, de altfel, a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare.

Acum, Borcea a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT. Aceştia susţin că milionarul a făcut parte dintr-o reţea infracţională creată în jurul unei mari companii petroliere. Cu sprijinul a doi foşti directori, erau transferaţi bani către mai multe firme fantomă, sub pretextul unor servicii. Iar aici ar fi avut de câştigat şi Cristi Borcea, susţin anchetatorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prejudiciu de 40 de milioane de lei

Anchetatorii spun că liderii reţelei ar fi transferat 90 de milioane de lei de la o firmă la alta, pentru a nu plăti taxe şi impozite. Prejudiciul adus statului se ridică la 40 de milioane de lei.

În dosar, au avut loc percheziţii în București, Ilfov, Brăila, Constanța, Arges şi Neamţ, la locuinţele a zeci de suspecţi. Vizat este şi omul de afaceri Dumitru Cilibia, unul dintre cei mai bogaţi români.

Procurorii DIICOT vor anunţa ce măsuri iau la finalul audierilor, care abia au început.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Percheziții de 12 ore în casa lui Cristi Borcea. Omul de afaceri, bănuit de spălare de bani, a fost dus la audieri