Antena Meniu Search
x

Video Cum a adunat interlopul Alex Stoica, zis "Dacian", o colecție impresionantă de mașini de lux cu bani furați în Miami

Detalii ca din filmele de acţiune ies la iveală în cazul grupării de pe plaja din Miami. Indivizii reuşeau să fure şi 30.000 de dolari pe zi din bancomate, iar liderul grupării a avut grijă să-şi facă o colecţie de maşini de lux din banii obţinuţi ilegal. A stat închis în America pentru o scurtă perioadă, iar infracţionalitatea la nivel înalt pare a fi o trăsătură de sânge.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 09.05.2021 , 21:27

  • Numele liderului grupării este strâns legat de o tâlhărie catalogată în România ca fiind jaful secolului

Alex Stoica zis Dacian avea o pasiune pentru autoturismele scumpe aşa că, acasă în România, şi-a cumpărat, prin interpuşi, o adevărată colecţie. O colecţie a cărei valoare este estimată acum la 840.000 de euro. Sunt cele mai noi modele ale brand-urilor de lux, maşini cumpărate în ultimii doi ani şi puţin rulate. Ele au fost găsite la percheziţii. Sunt acum într-un depozit al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi rămân acolo până când se va decide să fie scoase la licitaţie pentru recuperarea prejudiciului.

Corneliu Călinescu, director ANABI: Până la o decizie a magistraţilor sau judecătorilor agenţia are obligaţia de a lua cele mai bune măsuri pentru păstrarea valorii acestor bunuri.

Gruparea acţiona în Statele Unite ale Americii, pe plaja din Miami, un loc unde luxul şi conturile cu multe zerouri sunt întâlnite la tot pasul.

Vezi și

Bogdan Ghebaur, Poliţia Română: Au montat aparate de skimming pe bancomate, au reușit să extragă date personale și ale conturilor bancare, cu care ulterior reușeau să falsifice cardurile bancare și în acest fel retrăgeau sumele de bani de la părțile vătămate.

Pe acelaşi subiect

Banii furați din Miami erau trimiși în România, pentru a li se pierde urma

Dosarul procurorilor DIICOT pentru spălare de bani a pornit de la o sesizare FBI. Stoica era dat în urmărire, iar procurorii americani numeau reţeaua formată din 13 români şi un grec ca fiind cea mai mare reţea de skimming din nordul districtului Alabama. În octombrie 2020, americanii au reuşit să-l captureze pe Alex Stoica în timp ce încerca, cu o cagulă pe faţă, să scoată bani, cu carduri false, de la un bancomat. În închisoare însă a stat doar câteva luni, iar acum este de negăsit. 

Individul este fiul unui interlop celebru din Capitală. Marian Stoica, alias Dacian Ursaru, acuzat că, în anul 2011, ar fi fost "creierul" unei tâlhării catalogate drept "jaful secolului". Atunci, a dat un atac, pe autostrada A1, care a vizat un transport de bijuterii în valoare de aproximativ 650.000 de euro iar fiul său ar fi urmărit din umbră totul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Evenimente » Cum a adunat interlopul Alex Stoica, zis "Dacian", o colecție impresionantă de mașini de lux cu bani furați în Miami