Antena Meniu Search
x

Cum a ajuns Cornel Dinicu în atenţia serviciilor. A fost numit "pionul ruşilor" pentru că a încercat să preia o mină de diamante din Africa

Incendiu la Ferma Dacilor din Prahova. Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, are un trecut controversat: de la legături cu liderii clanurilor interlope, la consilier în Parlamentul României. În anii 2000, a fost personaj principal în dosarul Portbagajul, care a dus la decapitarea mai marilor din Poliţia Română. A fost numit "pionul ruşilor" pentru că a încercat să preia o mină de diamante din Africa. În ultimii 10 ani, s-a concentrat pe o afacere la vedere, a transformat ferma familiei într-un complex turistic renumit. 

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 19:29

Vezi și

Cornel Dinicu: De multe ori în viață mie mi-a ieşit, instinctual! Am instincte bune, am nişte instincte foarte bune! Visez noaptea ceva, ziua fac!

Instinctele dar si legăturile cu lumea interlopă "l-au propulsat" pe Cornel Dinicu care în 1996 a ajuns şeful bodyguarzilor din cluburile din Regie. Un an mai târziu a fost condamnat la patru luni de inchisoare pentru amenintare si lovire, dar a fost grațiat.

Cornel Dinicu: Mai greu cu autorităţile care nu se mişcă cu viteza mea. Ei nu se trezesc nici peste mulţi ani, durează ani de zile până se trezesc ei sau poate niciodată. 

Mereu s-a crezut cu un pas înaintea statului. În ianuarie 2000 a fost protagonistul principal al unui scandal ce avea să trădeze legăturile obscure dintre şefii Poliţiei şi clanurile interlope: Afacerea "Portbagajul". Cornel Dinicu si doi apropiaţi au furat 500.000 de dolari şi un kilogram de aur din portbagajul maşinii lui Mihai Bucurenciu, un alt lider interlop, care controla cartierul Giuleşti din Capitală. Lovitura nu a rămas fără ripostă.

Pe acelaşi subiect

Unul dintre locotenenţii lui Cornel Dinicu a fost răpit, sechestrat şi torturat de oamenii lui Bucurenciu ca să spună unde sunt banii. Scandalul a împărţit poliţia în două. Mai mulţi şefi au fost acuzaţi că i-ar fi cerut bani, 200.000 de dolari, lui Bucurenciu ca să rezolve cazul, să găsească bijuteriile şi banii furaţi din portbagaj, iar ceilalţi au pornit o vânătoare fără precedent ca să demonstreze legăturile colegilor cu lumea interlopă.

Nu peste multă vreme, şeful poliţiei Capitalei şi mai mulţi ofiţeri de la Crimă Organizată au fost demişi şi foarte mulţi dealeri de droguri sau infractori violenţi din Bucureşti au fost arestaţi. Cu toate astea, Banii şi bijuteriile nu au mai apărut niciodată.

Dinicu, legături cu lumea politică

Patronul de la Ferma Dacilor a avut legături si cu lumea politică. A fost garda de corp a fostului ministru de Interne Doru Ioan Tărăcilă şi a avut grijă de fiica politicianului, pe vremea când acesta era senator. A fost şi angajat al Parlamentului, consilier la Camera Deputatilor, în biroul fostului deputat Claudiu Pavelescu. Tot la acea vreme, a fost arestat pentru deținere ilegală de arme şi muniţii.

Cornel Dinicu: Muncesc mult, mă trezesc dimineaţa, la 4 sunt în curte, ne culcăm târziu. Am cinci copii, ei îşi urmează cursul vieţii, la şcoală, vin in week-end la fermă.

Numele lui a apărut în rapoartele serviiclor secrete, după ce spionii l-au urmărit până în Sierra Leone, acolo unde ar fi ajuns ca recuperator într-o afacere cu diamante. De 10 ani, Cornel Dinicu a devenit cunoscut drept patron al pensiunii din Tohani, chiar dacă afacerea este deţinută în acte de alte persoane. Restaurantul a fost lăudat de un celebru vlogger culinar, urmărit de milioane de oameni in toată lumea.

Cornel Dinicu: A apărut în viaţa noastră un vlogger culinar, numărul 1 mondial, Mark Wiens. Călătoreşte prin toata lumea, a mâncat la noi, i-a plăcut foarte tare.

Anul trecut, Ferma Dacilor din Tohani a avut afaceri de 5,5 milioane de lei, iar profitul s-a ridicat la aproape 2 milioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cum a ajuns Cornel Dinicu în atenţia serviciilor. A fost numit "pionul ruşilor" pentru că a încercat să preia o mină de diamante din Africa