Antena Meniu Search
x

Video Hip Hop-ul a împlinit jumătate de veac. Cum a ajuns muzica cartierelor sărace din SUA o industrie de miliarde de dolari

Hip-hop-ul a aniversat cinci decenii de existenţă. Momentul a fost marcat cu un concert de gală în New York, locul în care a fost inventat genul muzical, în anii 70. Legendarii Run DMC, Snoop Dogg şi Ice Cube au urcat pe scenă în faţa a zeci de mii de fani, veniţi din toate colţurile Americii şi ale lumii. 

de Redactia Observator

la 12.08.2023, 20:41

Vezi și

Timp de opt ore, stadionul Yankees a devenit centrul mondial al hip-hop-ului. Toate numele mari ale genului au urcat pe scenă în faţa a zeci de mii de fani în delir. Printre artiştii care i au încântat pe spectatori s-au numărat Lil Wayne, Nas, Ice Cube sau Snoop Dogg. Showul a încheiat o zi cu multe petreceri de cartier, sesiuni de grafitti şi demonstraţii de breakdance. Americanii au venit din toate colţurile ţării pentru a sărbători cum se cuvine momentul. 

Genul hip-hop s-a născut chiar în New York, într-un apartament din Bronx, în anii 70. Considerat iniţial un stil muzical al cartierelor sărace, el oferea tinerilor de culoare şansa de a scăpa de sărăcie şi discriminare. Industria generează acum miliarde de dolari, dar, mai important, se adresează întregii planete. 

"De ce îţi place hip hop-ul?" 

"Îmi oferă un sentiment de libertate şi şansa de a spune ce vreau să spun." 

Anii 90 au fost momentul în care hip hop-ul a căpătat popularitate şi a devenit un curent comercial. Iar o parte dintre poveştile de succes de atunci au devenit sursă de inspiraţie pentru filme cu încasări uriaşe. 

"Oamenilor le este frică de voi. Ei cred că sunteţi periculoşi. Dar aveţi voci unice, iar lumea trebuie să le audă." 

De-a lungul timpului, hip hop-ul a dat muzicii nume majore precum Tupac, Notorious BIG, Jay-Z sau Dr. Dre. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Hip Hop-ul a împlinit jumătate de veac. Cum a ajuns muzica cartierelor sărace din SUA o industrie de miliarde de dolari