Antena Meniu Search
x

Cum a rămas o bătrână de 85 de ani din Bucureşti fără 45.000 de lei, după ce a lăsat două femei în casă

Cele două femei care au furat 45.000 de lei de la o bătrână de 85 de ani din Bucureşti au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Individele au convins-o pe femeie că sunt reprezentanţi ai unui supermarket.

de Redactia Observator

la 11.10.2023, 15:34

Cum a rămas o bătrână de 85 de ani din Bucureşti fără 45.000 de lei, după ce a lăsat două femei în casă - Shutterstock

”La data de 10 octombrie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti -  Secţia 12 Poliţie au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în judeţul Galaţi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prejudiciul fiind de 45.000 de lei”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei, potrivit News.

Cum a rămas bătrâna fără bani

Sursa citată a precizat că, la data de 22 august 2023, Secţia 12 a fost sesizată, prin sistem 112, de către o femeie, în vârstă de 85 de ani,  cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, sub pretextul prezentării unei oferte, o persoană pe care ar fi primit-o în locuinţă i-ar fi sustras 45.000 de lei.

”În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către două femei, în vârstă de 33, respectiv 46 de ani, ambele cunoscute cu preocupări de natură infracţională. Probatoriul administrat a relevat faptul că, în timp ce una dintre bănuite ar fi  pătruns în locuinţă, inducând în eroare persoana vătămată cu privire la calitatea de reprezentant al unui lanţ de hipermarketuri, cealaltă, profitând de faptul că uşa  a fost lăsată neasigurată, ar fi pătruns şi ar fi sustras banii”, a mai transmis sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Ce au găsit autorităţile în urma percheziţiei

În urma percheziţiei au fost găsite mai multe bunuri, precum şi 80.000 de lei, provenienţa acestora neputând fi justificată.

”De asemenea, cele două femei au fost depistate şi conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, faţă de acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de cele două femei a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum a rămas o bătrână de 85 de ani din Bucureşti fără 45.000 de lei, după ce a lăsat două femei în casă