Antena Meniu Search
x

Video Cum arată noua staţie de metrou din sudul Capitalei. Imagini exclusive din interior

Până la finalul anului, magistrala de metrou M2 va avea o staţie în plus, în sudul Capitalei. Staţia Tudor Arghezi va fi gata în noiembrie, promite Primăria Sectorului 4. Imediat după recepţie, Metrorex va face şi probele de siguranţă iar staţia va fi deschisă pentru călători la mijlocul anului viitor. Iar prelungirea magistralei nu se opreşte aici. Primăria de sector vrea să mai adauge alte 3 staţii care vor ajunge până în comuna Berceni. Imagini în exclusivitate din interior.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.10.2022, 19:47

Vezi și

Magistrala M2, una dintre cele mai aglomerate, se lungeşte. Lucrările începute în urmă cu doi ani sunt aproape gata. Linia care face legătura între sudul şi nordul Capitalei va avea o nouă oprire: staţia Tudor Arghezi, aproape de şoseaua de centură. 

Gabriel Stănescu, reprezentantul antreprenorului: Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii noiembrie. În momentul de faţă suntem mobilizaţi 400 de oameni.

Andreea Milea, reporter Observator: Până aici vor putea ajunge călătorii, cu metroul, la mijlocul anului viitor. Şinele au fost special concepute pentru a suporta o capacitate de 50.000 de călători pe oră. 

Noua staţie de metrou are şi o parcare supraetajată cu 300 de locuri

Pe acelaşi subiect

Noua staţie de metrou îi ajută în special pe cei care vin la muncă în Bucureşti, din afara oraşului. Un nou sens giratoriu le va permite să traverseze şoseaua de centură. Şoferii ar putea să-şi lase maşinile în parcarea supraetajată cu 300 de locuri de lângă noua staţie ca apoi să-şi continue drumul cu metroul. Accesul spre peron se va face pe la subsol. 

Andreea Milea, reporter Observator: Pe deasupra noastră trece şoseaua Berceni. Suntem în pasajul subteran care face legătura intre parcarea supraetajată şi noua staţie de metrou. 

Reporter: Metroul aici, o să-l folosiţi?

Bucureştean: Din punctul meu de vedere, da. Şi metroul şi parcarea. 

Metrorex va suplimenta numărul trenurilor, ca să nu mărească timpul de aşteptare

În contextul lungirii liniei, ca să nu mărească timpii de aşteptare pentru călători, Metrorex va suplimenta numărul trenurilor cu încă 13 garnituri. 

Mihai Enache, manager de proiect Sector 4: Întreaga procedură administrativă şi tehnică se va finaliza în aproximativ o jumătate de an, iar undeva la jumătatea anului următor vom putea da în folosinţă locuitorilor această staţie de metrou.

Apoi staţia va fi trasferată la Ministerul Transporturilor. Primăria Sectorului 4 are planuri şi mai mari. Vrea să construiască încă trei staţii, pe aceeaşi magistrală, până în comuna Berceni. 

Mihai Enache, manager de proiect Sector 4: Tocmai am finalizat studiul de prefezabilitate pentru 3 staţii care vor traversa centura Bucureştiului. Estimăm că în 2-3 ani vom putea să începem lucrările, transformând comuna Berceni în prima comună din România cu magistrală de metrou.

Odată cu finalizarea lucrărilor, din luna decembrie, pe şoseaua Berceni traficul va reveni la normal şi se va circula din nou pe patru benzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum arată noua staţie de metrou din sudul Capitalei. Imagini exclusive din interior