Antena Meniu Search
x

Exclusiv Cum arată o zi din viața șoferului-erou care a evitat o bătrână. Georgian Dinu își reamintește momentul: "Am zis: nu se poate aşa ceva!"

Imaginile cu şoferul de TIR care reuşeşte să evite o bătrână de 90 de ani sunt deja virale. Azi, o echipă Observator a mers în cursă cu şoferul-erou pentru a afla povestea chiar din cabina mastodontului. Nu e prima dată când bărbatul vede moartea cu ochii: a trecut miraculos şi pe lângă explozia de la Mihăileşti din urmă cu 17 ani. 

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 22:47

Vezi și

Pe Georgian Dinu îl ştie deja o ţară întreagă. Este şoferul-erou care a evitat în ultima clipă o nenorocire. Luna trecută, era în cursă când o femeie de 90 de ani i-a sărit în faţă. Experienţa de aproape două decenii, stăpânirea de sine şi reflexele excelente l-au ajutat să treacă razant pe lângă bătrână. Azi, l-am însoţit pe traseu. Am aflat de la George cum s-a văzut scena incredibilă de la volanul mastodontului de zeci de tone pe care îl conduce.

Georgian Dinu, șofer: Am zis: nu se poate aşa ceva! Pur şi simplu de sub copaci a ieşit! Din umbra aia, fără să întoarcă capul, fără să se asigure nici stânga, nici dreapta. În secunda aia am zis: trebuie s-o evit! Vă daţi seama că nu eviţi unul să loveşti cinci pietoni pe trotuarul celălalt sau altă maşină care venea din faţă. 

Bătrână: Da' cine l-a pus pe el să treacă aşa aiurea, de nebun? Cum?

Georgian Dinu, șofer: Ea nici acum nu realizează ce se putea întâmpla. Parcă s-a dat startul la maraton şi să nu piardă startul. 

Pe acelaşi subiect

Bătrână: Cum să mă omoare dacă eu eram ca lumea?

Georgian Dinu, la un pas de a interveni ca pompier la tragedia de la Mihăilești

Este a doua oară în viaţă când Georgian scapă de o nenorocire. În urmă cu 17 ani, a fost martor al tragediei de la Mihăileşti. Abia împlinise 20 de ani. Era pompier, de serviciu când s-a dat alarma cu incendiul devastator. Trebuia să fie în primele două unităţi care porniseră spre accident. Însă, în ultima clipă, căpitanul i-a spus să rămână în unitate. 

Georgian Dinu, șofer: Acolo doar norocul a făcut diferenţa. A fost norocul care te salvează să scapi neatins. 

Şi a dat seama că viaţa e un drum plin de neprevăzut. Şi e atent la fiecare cotitură. În cursele prin ţară, şoferii indisciplinaţi şi grăbiţi îi dau cele mai mari bătăi de cap. 

Georgian Dinu, șofer: Pe E85, dacă nu mergi cât mai pe dreapta, şi se găseşte câte unul care vrea să depăşească şi când te depăşeşte îţi dă flash şi îţi pune frână violent.

Acum are experienţă şi nu se mai pierde cu firea. Dar nu uită emoţiile avute când a urcat pentru prima dată la volanul unui camion.

​Georgian Dinu, șofer: Când am început la 18 ani şi aveam două remorci transpiram, îmi intra transpiraţie în ochi. 

A ajuns însă departe. Are 20 de ani de şoferie, timp în care a parcurs mai bine de trei milioane de kilometri. Şi, speranţa lui cea mai mare e să aibă în continuare drumuri bune, fără evenimente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cum arată o zi din viața șoferului-erou care a evitat o bătrână. Georgian Dinu își reamintește momentul: "Am zis: nu se poate aşa ceva!"