Antena Meniu Search
x

Video Cum arată spațiul aerian al României, după ce Rusia a început războiul în Ucraina

Imagini surprinse pe site-ul de monitorizare a zborurilor flightradar24.com arată cum spaţiul aerian din Ucraina este aproape gol, în timp ce deasupra României se observă o intensificare a zborurilor, după ce Rusia a început războiul.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 14:53

Vezi și

Zborurile comerciale din partea estică a Europei evită spaţiul aerian al Ucrainei, după ce Rusia a început războiul, lansând o serie de atacuri asupra obiectivelor din zonă.

Joi dimineaţă, autorităţile aviatice din Ucraina au restricţionat spaţiul aerian al ţării, în regiunile din jurul Kiev, Nirpu, Liov, Odesa şi Simferopol.

Informaţii neconfirmate încă susţin că România a preluat o parte din traficul aerian din Ucraina, lucru de altfel vizibil şi pe aplicaţia de monitorizare a zborurilor flightradar24.com.

Totodată, companiile aeriene din Europa au fost avertizate că orice aparate de zbor civile care trec prin apropierea graniţelor Ucrainei sunt supuse unui "mare risc" să fie luate la ţintă.

Pe acelaşi subiect

Armata ucraineană anunţă că a doborât cinci avioane ruseşti şi un elicopter

Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât în estul ţării cinci avioane şi un elicopter ale armatei ruse care a lansat în cursul dimineţii o operaţiune militară împotriva Ucrainei.

"Potrivit Comandamentului Forțelor Unite, astăzi, 24 februarie, în zona OS au fost doborâte 5 avioane și un elicopter agresor", scrie Armata pe Facebook.

Informația nu a putut fi confirmată din alte surse.

Ministerul rus al Apărării neagă că ar fi atacat orașe ucrainene, precizând că tirurile vizează infrastructura militară, apărarea aeriană și forțele aeriene, cu "arme de înaltă precizie", a declarat ministerul agenției de stat a țării, RIA.

Kievul a declarat că Moscova a lansat un atac la scară largă asupra Ucrainei, centrele de comandă militară din mai multe oraşe fiind lovite de rachete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum arată spațiul aerian al României, după ce Rusia a început războiul în Ucraina