Antena Meniu Search
x

Update Armata ucraineană anunţă că a doborât cinci avioane ruseşti şi un elicopter. Rusia spune că a neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei

Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât în estul ţării cinci avioane şi un elicopter ale armatei ruse care a lansat în cursul dimineţii o operaţiune militară împotriva Ucrainei.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 09:24

Armata ucraineană anunţă că a doborât cinci avioane ruseşti şi un elicopter, în Luhansk
- Facebook

UPDATE 09.20. Rusia anunță că a neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat într-un comunicat de presă preluat de EFE că forţele armate ruse au neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei şi au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operaţiunii militare lansate de Moscova.

Infrastructura militară, instalaţiile de apărare aeriană, aerodromurile militare şi aviaţia armatei ucrainene sunt dezactivate cu arme de înaltă precizie. Nu există lovituri de rachete, aviaţie sau artilerie asupra oraşelor Ucrainei, subliniază ministerul, într-un comunicat citat şi de canalul RT, pe pagina sa electronică.

Populaţia civilă nu este în pericol, dă asigurări ministerul rus.

Pe acelaşi subiect

Pe 24 februarie, şeful statului rus Vladimir Putin, în discursul adresat cetăţenilor Rusiei, a anunţat că a decis să desfăşoare o "operaţiune militară specială pentru a proteja Donbasul".

Ucraina anunță că a doborât cinci avioane rusești și un elicopter

Pe pagina sa de Facebook, Armata Ucraineană anunță că a doborât cinci avioane rusești și un elicopter, în zona Luhansk.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Potrivit Comandamentului Forțelor Unite, astăzi, 24 februarie, în zona OS au fost doborâte 5 avioane și un elicopter agresor", scrie Armata pe Facebook.

Informația nu a putut fi confirmată din alte surse.

Rusia neagă atacurile asupra orașelor ucrainene

Ministerul rus al Apărării neagă că ar fi atacat orașe ucrainene, precizând că tirurile vizează infrastructura militară, apărarea aeriană și forțele aeriene, cu "arme de înaltă precizie", a declarat ministerul agenției de stat a țării, RIA.

Kievul spune că Rusia a lansat un atac la scară largă

Kievul a declarat că Moscova a lansat un atac la scară largă asupra Ucrainei, centrele de comandă militară din mai multe oraşe fiind lovite de rachete.

Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei

Într-un discurs susținut joi dimineață la televiziunea națională, Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, îndemnând forțele ucrainene să depună armele și să plece acasă, potrivit agențiilor de presă de stat RIA-Novosti și TASS, citate de CNN. Președintele rus a avertizat că toată responsabilitatea pentru orice potențială vărsare de sânge va reveni conștiinței guvernului ucrainean și a spus că este încrezător că militarii ruși își vor îndeplini datoria.

Tancurile rusești au intrat în Ucraina din Belarus, pe la punctul de frontieră Senkivka

Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, joi dimineaţă, în Ucraina dinspre Belarus, afirmă surse locale citate de postul de televiziune american CNN. CNN a difuzat un videoclip care pare a arăta o coloană de blindate și vehicule militare care intră în Ucraina din Belarus, pe la Senkivka, 230 de kilometri la nord de Kiev.

Zelenski a impus legea marţială pe întregul teritoriul Ucrainei și îndeamnă la calm: "Suntem pregătiți pentru tot. Vom câștiga"

Preşedintele Volodimir Zelenski a introdus legea marțială pe întreg teritoriul Ucrainei și a îndemnat oamenii să rămână calmi, în contextul operaţiunii militare a Rusiei, şi a dezvăluit că tocmai a vorbit cu omologul său american, Joseph Biden, care l-a asigurat de susţinere.

Biden condamnă „atacul nejustificat” al Rusiei asupra Ucrainei

Biden a condamnat „atacul nejustificat” al Rusiei asupra Ucrainei. Președintele american a descris acțiunile lui Vladimir Putin drept un „război ales premeditat, care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană. Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul, iar Statele Unite şi aliaţii şi partenerii săi vor răspunde într-un mod unit şi decisiv. Lumea va trage Rusia la răspundere”, a declarat Biden, potrivit CNN. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană anunţă că a doborât cinci avioane ruseşti şi un elicopter. Rusia spune că a neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei