Antena Meniu Search
x

Video Cum au petrecut vecinii din Viscri ai Regelui Charles al III-lea de ziua încoronării. "Ne emoţionăm în astfel de momente"

Emoţiile încoronării s-au simţit şi la Viscri, satul românesc care l-a cucerit pe Charles acum 25 de ani şi unde şi-a cumpărat casă. Localnicii au văzut la televizor ceremonia de la Londra. I-au urat celui pe care îl consideră, cu respect şi admiraţie, un vecin - domnie lungă şi să nu îi uite. 

Andreea Ţopan
de Andreea Ţopan

la 06.05.2023, 20:02

Vezi și

În curtea casei cumpărate de Charles la Viscri, localnicii au privit cu ochii în lacrimi încoronarea celui care a pus pe harta lumii satul lor. "Ne emoţionăm în astfel de momente. Eu l-am cunoscut pe Regele Charles când a venit în 2012. Să fie bun, să vină des în România şi să facă lucruri faine şi pentru noi. Mi s-a părut foarte uman, foarte natural şi zâmbitor tot timpul", spune Lidia, localnică din Viscri.

Emoţia încoronării Regelui Charles al III-lea, la Viscri

La reşedinţa Regelui Charles de la Viscri a fost astăzi un du-te vino continuu. Zeci de turişti au venit să vadă casa transilvăneană care i-a răpit inima. "Suntem în vizită şi noi, cu nişte prieteni din Marea Britanie care au ratat încoronarea de acolo şi au ales să vină aici. Long live the King!", spune un turist.

Mai multe case din Transilvania au fost renovate de fundaţia înfiinţată special pentru asta de Charles. Tot el a creat şi ateliere în care tinerii învaţă meşteşuguri tradiţionale, pentru a păstra unicitatea zonei. 

Pe acelaşi subiect
  • Reporter: Suntem la unul dintre atelierele preferate ale Regelui Charles.
  • Eugen Vaida, Preşedinte Fundaţia Prinţului de Wales: Da. Ţin minte că în 2015 câd am lansat ţiglăria de la Apoş, cu ajutor de la fundaţie, chiar a inaugurat ţiglăria şi a avut plăcerea să confecţioneze o ţiglă cu mâna lui, a şi inscripţionat-o. O avem expusă.

"Eu nu am mai cusut de când am fost copil, dar aici în Viscri am ocazia să învăţ de la zero", arată Andreea Ţopan, jurnalist Observator.  

Au fost emoţii astăzi şi la Saschiz, satul preferat al lui Charles, pe care îl vizita de fiecare dată când venea în România. În cinstea regelui încoronat astăzi, localnicii de acolo au pregătit prăjitura lui preferată, cu rubarbă. La Saschiz i-a descoperit gustul şi a cerut reţeta. "Delicios! Mă simt şi eu mai regal acum. Pot să zic că am mâncat ca un rege", mărturiseşte un turist care a încercat, la rândul său, desertul. 

Regele Charles deţine cel puţin 10 proprietăţi în România, iar ultima oară a fost la noi în ţară anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cum au petrecut vecinii din Viscri ai Regelui Charles al III-lea de ziua încoronării. "Ne emoţionăm în astfel de momente"