Antena Meniu Search
x

Video Cum funcționa "uzina" de vaccinare la chiuvetă din Vâlcea. Un certificat fals costa între 200 și 300 de euro, iar vaccinul era aruncat

Vaccinarea la chiuvetă devine fenomen naţional. Cel mai recent caz vine din judeţul Vâlcea, unde medici şi asistente ar fi încălcat cu bună ştiinţă legea, pe bani - fireşte. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.12.2021, 21:52

Vezi și

Un medic și șase asistenți de la centrul de vaccinare din Mihăești, Vâlcea, au dat astăzi explicații în fața oamenilor legii. Asupra lor planează suspiciuni că ar fi fost implicați în vaccinarea la chiuvetă, iar în schimbul certificatelor de imunizare false cereau între 200 și 300 de euro. Tranzacția se făcea chiar în cabinet. Surse judiciare susțin că persoanele care solicitau un certificat fals sunau anumite asistente, care le recomandau apoi medicul dispus să arunce vaccinul contra unei sume de bani.

Mascații au descins la două instituții, la domiciliile persoanelor vaccinate la chiuvetă, precum și la domiciliile cadrelor medicale. Procurorii cred că este vorba despre o adevărată mafie, care se ocupă de falsificarea certificatelor verzi.  Dosarul deschis în acest caz este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în care se efectuează cercetări pentru comiterea de infracțiuni de luare de mită și  fals intelectual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că va intra România în Schengen şi cu graniţele terestre până la finalul anului?

Observator » Evenimente » Cum funcționa "uzina" de vaccinare la chiuvetă din Vâlcea. Un certificat fals costa între 200 și 300 de euro, iar vaccinul era aruncat