Antena Meniu Search
x

Video Cum îţi poţi schimba numele din buletin. Dorian Popa şi-a adăugat un prenume celebru

Mark Sinclair, Reginald Kenneth Dwight sau Demetria Gene Guynes sunt nişte necunoscuţi, dar dacă v-am spune că nu este aşa? În realitate vorbim despre actorul Vin Diesel, cântăreţul Elton John sau actriţa Demi Moore. Frecventă la celebrităţi, schimbarea numelui este însă din ce în ce mai populară şi printre oamenii obişnuiţi. Lămurim şi motivele în materialul următor.  

Andra Costea
de Andra Costea

la 26.02.2024, 17:41

Vezi și

Aţi auzit de Reginald Kenneth Dwight? Poate nu aţi auzit, dar sigur l-aţi ascultat de multe ori. pentru că este vorba despre Elton John, cum este cunoscut de miile de fani. Schimbarea numelui este o practică mult mai frecventă decât am putea crede. Anual, zeci de români cer să se numească altfel. Printre ei, Dorian Popa.

Cum îţi poţi schimba numele din buletin

Dorian Popa: Trebuie să strâng toate materialele în care prin ziare sau pe Internet, pe social media, lumea îmi ziceau Hâtz, Hâtzule, ce faci Hâtzule, cu dovezi elegante, ca la carte, să mă duc la Primărie la mine la Domneşti, la Evidenţa Populaţiei să depun acest dosar, să spun domule că Hâtz, aşa vreau să mă cheme Dorian Hâtz Popa.

Cristescu Georgeta, șef serviciu Starea Civilă Sector 3: Încă o categorie destul de importantă este vorba despre cererile influencerilor, celor care scriu articole în mass media. Sunt cunoscuţi sub alt nume sau alt prenume şi doresc să poarte şi în viaţa reală numele cu care ei sunt cunoscuţi în presă.

Pe acelaşi subiect

Ordonanţa 41 este cea care ne "dă voie" să ne schimbăm numele într-o mulţime de situaţii, iar paşii sunt foarte clari.

Andra Costea, reporter Observator: Poate te gândeşti ca ai un nume prea banal, sau din contră bizar. Ei bine legea îţi dă posibilitatea să îl schimbi pe cale administrativă însă doar din motive temeinice.

Moldovan Alina Claudia, avocat: Sunt situaţiile în general cele mai des întâlnite în situaţiile divorţurilor care sunt destul de dese în ultimii ani şi atunci de asta intervin şi legat de asta intevin şi schimbările de nume la minori. Când prenumele purtat este specific sexului opus. Când persoana în cauză are un nume de provenienţă străină şi doreşte să poarte un nume românesc. Când numele este format din expresii indecente sau ridicole

Cristescu Georgeta, șef serviciu Starea Civilă Sector 3: În cazul unei schimbări de nume procedura este destul de complexă. Primul pas este publicarea în Monitorul Oficial a dorinţei de a-ţi schimba numele, ulterior se aşteaptă 30 de zile pentru a vedea dacă se face opoziţie la această publicaţie în Monitor. Dacă nu s-a făcut trecem mai departe la o cerere tip, se aduc toate actele de stare civilă şi desigur actul de identitate. se întocmeşte de noi un referat după care cererea pleacă la aprobat prin dispoziţia Primarului general.

După 30 de zile de aşteptare, o serie de acte depuse şi îndeplinirea unor formalităţi care presupun inclusiv o aprobare de la primarul general, cei care vor să îşi schimbe numele pot considera procedura încheiată. Iar costurile sunt zero. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum îţi poţi schimba numele din buletin. Dorian Popa şi-a adăugat un prenume celebru