Antena Meniu Search
x

Video Cum să îţi încarci telefonul mobil dacă rămâi fără baterie. Ideea genială a unor elevi din Mureş

Doar câteva de minute de pedalat şi... telefonul mobil e încărcat. Este ideea ingenioasă a unor elevi din Mureş, care au venit cu această soluţie pentru cei care rămân fără baterie în oraş. 

de Redactia Observator

la 07.05.2021, 10:36

Vezi și

Botond Kocsis:

Ce faci tu acum aici?

Încarc telefonul cu bicicleta aceasta. Am făcut pentru un concurs de robotică. Scopul concursului a fost să motivăm oamenii să facă sport. 

Şi au reuşit! Cei care au rămas fără baterie la telefon, au pedalat şi... au rezolvat problema.

Gergely Bartha, coordonator proiect: Copiii au combinat ideea de mişcare cu telefonul. Ideea noastră este să montăm aceste module în parcuri, sub bănci, în mall-uri, în shopping city-uri.

"Mi se pare excelent, mai ales că copiii sunt implcaţi în asemenea proiect, deci pot să înveţe foarte multe. Eu cred că e foarte important să avem aşa ceva în ziua de azi", spune un localnic.

"Super tare ideea și chiar ar fi bine să fim toate stațiile de autobuz atât pentru noi pentru tineri cât și pentru cei mai în vârstă mai ales că acum am stat mai mult acasă în această perioadă și cred că ar prinde foarte bine pentru toţi", declară altcineva.

Într-o singură zi, peste 30 de persoane şi-au încărcat telefoanele pedalând

Chiar şi copiii au fost convinşi de iniţiativă.

Mi se pare un lucru bun. Nu poluează şi facem şi mişcare în acelaşi timp. Cred că cine a gândit asta a fost un om inspirat. 

Într-o singură zi, peste 30 de persoane şi-au încărcat telefoanele prin intermediul acestui proiect pilot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum să îţi încarci telefonul mobil dacă rămâi fără baterie. Ideea genială a unor elevi din Mureş