Cum se împodobeşte tradiţional un brad de Crăciun. Vei fi invidiat!

Publicat: 23.12.2015, 17:32.
Actualizat: 23.12.2015, 17:20

Zilele acestea fiecare român se laudă cu bradul său. De la betală, globuri şi până la instalaţia de lumină, pomul de Crăciun trebuie să respecte cele mai noi tendinţe

Zilele acestea fiecare român se laudă cu bradul său. De la betală, globuri şi până la instalaţia de lumină, pomul de Crăciun trebuie să respecte cele mai noi tendinţe.


Sau nu. Cel tradiţional e mereu la modă. Adevărul că un brad adus din vârf de munte împodobit cu nuci, mere, globuri cu mărgele şi biscuiţi. îţi rămâne intipărit în memorie.

Simbol al nemuririi, bradul este împodobit cu darurile naturii. La ceremonie, s-a strâns toată familia.

Globurile sunt cusute manual şi sunt împodobite cu mărgele. Tehnica nu este una uşoară. La globuri se coase, nu ca la cămaşă, se coase, după fiecare mărgică bagi acul, întâi înşiri mărgele pe ac, apoi bagi acul pe mărgică şi apoi legi să aibă ciucuri ăştia în jos


Până şi bardul ales pentru împodobire este unul special, adus din vârf de munte. După ce pomul de Crcăiun este gata, copiii repetă paşii căluşarului. Nu mai e mult până când trebuie să plece la colindat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.