Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Cum se pregăteşte "oraşul Unirii" de marea sărbătoare de 1 Decembrie. Un drapel de 15 metri a fost deja arborat pe o catedrală din Alba Iulia

Au început pregătirile pentru Ziua Naţională a României. Devenită deja o tradiţie, la Alba, pe Turnul Catedralei Reîntregirii Neamului a fost arborat drapelul României. Întreaga operaţiune a fost realizată de către o echipă de salvamontişti şi este catalogată de locuitori drept un gest de patriotism, onoare și credință. 

De Redactia Observator la 21.11.2023, 09:13
Vezi și

Cu o lungime de 15 metri şi o lăţime de 3 metri, drapelul a fost ridicat de salvamontişti pe turla Catedralei Reîntregirii Neamului, cu ajutorul unor corzi.

Tiberiu Krisboi, salvamont Alba: Astăzi am fost 10 salvatori montani, angajati şi voluntari. Pentru noi este o onoare, ca şi serviciu, ca şi salvatori montani, să arborăm drapelul României. 

Trecătorii au admirat arborarea drapelului uriaş

Întregul proces a fost admirat de trecători, care acum, după ce Alba Iulia a îmbrăcat straie de sărbătoare, aşteaptă cu nerăbdare ziua în care vor striga "La mulţi ani, România". Totodată, pentru Ziua de 1 Decembrie, Cetatea Alba Carolina a fost decorată, tot de salvamontişti, cu steaguri tricolore. 

Doru Barna, salvamont Alba: Să întâmpinăm cum se cuvine ziua de 1 Decembrie! A fost o cinste şi o onoare pentru noi şi o facem în fiecare an, cu mare drag. 

Vinerea viitoare, de ziua României, clopotele tuturor bisericilor din Alba, vor răsuna în semn de omagiu pentru cei care au hotărât Marea Unire în 1918. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cum se pregăteşte "oraşul Unirii" de marea sărbătoare de 1 Decembrie. Un drapel de 15 metri a fost deja arborat pe o catedrală din Alba Iulia