Antena Meniu Search
x

Video Rudele pacienților morți la Sf. Pantelimon acuză că "nu e o simplă coincidență". Când apar primele rezultate ale anchetei

Audieri pe bandă rulantă în cazul acuzaţiilor sinistre - pacienţi ucişi de medici la ATI. Cinci asistente de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti au fost interogate, azi, în dosarul de omor deschis de poliţişti. În paralel, anchetatorii vor citi date înregistrate de aparatele de la Terapie Intensivă. Vor să afle dacă doctorii micşorau dozele de medicamente şi lăsau bolnavii să moară pentru a elibera mai repede paturile. Înfiorate de anchetă, rudele mai multor pacienţi se tem că şi ai lor au fost condamnaţi la moarte la ATI.  

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 15.04.2024, 19:29

Vezi și

Ieşite de la audieri, asistentele de la Reanimare s-au prefăcut că nu au nicio legătură cu ancheta despre care vorbeşte toată România de cinci zile. 

  • Avocată asistentă: Eu am un secret pe care trebuie să-l păstrez în ceea ce priveşte această anchetă şi prin urmare nu am ce declaraţie să vă dau.
  • Bogdan Dinu, reporter Observator: Şapte ore au durat audierile, timp în care asistentele de la Terapie Intensivă au venit rând pe rând pentru a sta de vorbă cu poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi cu procurorii. Anchetatorii încearcă acum să pună cap la cap declaraţiile şi să le coreleze cu documentele ridicate de la spital.

Procurorii care investighează afirmaţiile teribile au deschis un dosar in rem pentru omor. Nu au, deocamdată, suspecţi, ci verifică, în acest moment, dacă faptele există.

Acuzaţiile fără precedent de la Spitalul Pantelimon au plecat de la o asistentă

Pe acelaşi subiect

A declarat că, în patru zile, 17 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Sfântul Pantelimon ar fi fost condamnaţi la moarte de medici. 

Doctorii le-ar fi micşorat intenţionat dozele de noradrenalină, medicamentul care îi ţinea în viaţă. Bolnavi care aveau nevoie de 15 - 20 de miligrame au primit doar un miligram din acea substanţă. Fiica unuia dintre cei 17 pacienţi este pe lista martorilor pentru procurori.

  • Claudia Dinu, fiica unui pacient: Tata ţipa şi plângea că îl omoară cei de aici. Că îl tratau urât, că au dat în el. Până în ultimul moment mi-a spus: Luaţi-mă că mă omoară! Luaţi-mă că mă omoară!

Între timp, rudele altor pacienţi care au murit la Sfântul Pantelimon încep să se întrebe dacă nu cumva medicii de la ATI au mai multe victime pe conştiinţă. 

  • Fiica unei paciente decedate: A făcut stop şi a murit. Mama mea a murit în nişte condiţii groaznice.
  • Soţul unei paciente decedate: Din neamul meu, am două persoane care au murit la acest spital. Şi toţi la ATI. 
  • Soţul unei paciente decedate: Am făcut plângere ca să pun în vedere parchetului să ia şi această întâmplare, că nu este o simplă coincidenţă.

Şi Alexandru şi-a pierdut mama la secţia ATI a spitalului Sfântul Pantelimon, anul trecut. Încă încearcă să afle cauza morţii.

  • Alexandru, fiul unei paciente care a murit: La terapie intensivă a stat 7 zile. S-au auzit niște strigăte de aici, probabil au intubat-o pe viu, e singura noastră explicație. Am solicitat necropsie la INML și nu ni se dă nici în prezent după un an de zile.

Şefa secţiei de Terapie Intensivă neagă tot. Spune că este doar o răzbunare

  • Florina Pompilian, şef secţie ATI spitalul Sfântul Pantelimon: Sunt nişte conflicte între colectivul nostru şi fosta şefă de secţie.

Acuzaţia se îndreaptă către Antoaneta Voicu, fosta şefă de la ATI.

  • Avocatul Antoanetei Voicu: Doamna doctor nu a făcut o reclamaţie în sensul acesta pentru că în acea perioadă a lipsit, nu a fost de gardă.

Un prim raport în acest caz, cel al Spitalului Sfântul Pantelimon, este aşteptat miercuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Rudele pacienților morți la Sf. Pantelimon acuză că "nu e o simplă coincidență". Când apar primele rezultate ale anchetei