Antena Meniu Search
x

Cursuri online la Academia de Poliţie, după ce 63 de tineri au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” anunţă, sâmbătă, că începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun studenţi ai acestei instituţii vor face cursuri online, pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central” al instituţiei de învăţământ. În ultimele zile, sindicatul poliţiştilor Europol a atras atenţia asupra „condiţiilor mizere” în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 25.11.2023, 16:08

Cursuri online la Academia de Poliţie, după ce 63 de tineri au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

„Cu paşi rapizi ne îndreptăm spre finalizarea lucrărilor ce vizează reabilitatea Academiei de Poliţie «Al. I. Cuza», sens în care conducerea instituţiei noastre, cu aprobarea Senatului Universitar, a luat decizia desfăşurării activităţilor didactice în mod sincron în perioada 27.11.2023 – 22.12.2023 pentru Facultatea de Poliţie – PSU licenţă – cu frecvenţă, respectiv PSU Masterat profesional pentru formarea ofiţerilor de Poliţie «Ştiinţe penale în asigurarea ordinii şi siguranţei publice». În acest sens, se doreşte dinamizarea şi urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central al Academiei în vedere optimizării şi îmbunătăţirii substanţiale a condiţiilor de desfăşurare  a întregului proces de învăţământ, şi nu numai, din Academia de Poliţie”; se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Sindicatul Europol a reacţionat la anunţul conducerii Academiei

„După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă.  Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar şi a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condiţiile în care studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ îşi desfăşoară activităţile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară”, scriu reprezentanţii sindicatului, sâmbătă după amiază, pe Facebook.

Aceştia adaugă că „timp de un an, studenţii şi angajaţii Academiei au fost victimele unor incompetenţi, împuterniciţi/desemnaţi susţinuţi politic, plătiţi cu salarii de «lucrări de excepţie» majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituţiei au lucrat cu zilieri, în şantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate”.

Sindicaliştii se arată nemulţumiţi de faptul că timp de 10 zile, niciun oficial al Academiei nu a fost „cel puţin cercetat disciplinar şi nici nu li s-au încetat împuternicirile celor responsabili”, ei spunând că acest lucru „demonstrează că interesele financiare sunt uriaşe şi nu puteau fi tolerate fără susţinere de la vârful MAI”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Cursuri online la Academia de Poliţie, după ce 63 de tineri au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară