Antena Meniu Search
x

Ordin de evacuare în Noua Zeelandă. Este alertă de tsunami, după un cutremur de 8.1 pe scara Richter. Al treilea seism într-o zi

Update: Un seism cu o magnitudiine de 8,1 a avut loc joi în largul insulelor Kermadec, relatează AFP, citând Institutul american de Geofizică (USGS) și au fost emise ordine de evacuare pentru localnicii care trăiesc în zonele de pe coasta de est a Insulei de Nord.

de Redactia Observator

la 04.03.2021, 23:05

Cutremur cu magnitudinea de 6.9, în Noua Zeelandă. A fost emisă o alertă de tsunami
- usgs.gov

Acesta a fost al treilea cutremur care a avut azi în Noua Zeelandă și a avut loc la scurt timp după ce un seism cu magnitudinea de 7,4 a lovit aceeași regiune.

Agenția Națională de gestionarea urgențelor din Noua Zeelandă a emis avertizare de tsunami, iar oamenii au fost sfătuiți să se ducă în zonele mai înalte.

Autorităţile i-au îndemnat pe locuitorii din apropierea epicentrului să părăsească reşedinţele şi să se întrepte imediat spre o zonă mai înaltă.

"Curenții puternici și valurile pot răni și îneca oamenii. Există un pericol pentru înotători, surferi, cei care pescuiesc, pentru bărci mici și oricine se află în sau lângă apă, aproape de țărm", a anunţat Autoritatea Naţională de Gestionare a Urgenţelor  (NEMA -National Emergency Management Authority), într-un comunicat.

Aceste două seisme vin după ce un cutremur a avut loc la 180 km nord-est de orașul Gisborne vineri la 2:27 a.m. (1:27 p.m. GMT joi), la o adâncime relativ mică de 10 km.

Ştire iniţială: Un cutremur cu magnitudinea de 6.9 s-a produs pe coasta de est a Noii Zeelande. A fost emisă o alertă de tsunami

Seismul s-a produs la 158 de kilometri de Bay of Plenty în larg, la o adâncime de 10 km și la 177 km de orașul Gisborne. O alertă de tsunami a fost emisă pe o rază de 300 de km în jurul epicentrului, potrivit Pacific Tsunami Warning Center. 

”Toți cei aflați în apropiere de coastă, care au simțit cutremurul, să plece imediat pe cel mai apropiat teren înalt sau cât de mult în interior pe uscat” este mesajul transmis de Agenția Națională pentru Situații de Urgență.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ordin de evacuare în Noua Zeelandă. Este alertă de tsunami, după un cutremur de 8.1 pe scara Richter. Al treilea seism într-o zi