Antena Meniu Search
x

Video Cutremur de 6,8 pe Richter, simulat în Fălticeni. Cum au decurs operaţiunile de salvare: "Am realizat cu toţii că nu este uşor"

Zeci de salvatori, pompieri, medici şi asistenţi au participat la un amplu exerciţiu care a simulat un cutremur de magnitudinea 6,8 pe Richter. Conform scenariului, Spitalul Municipal din Fălticeni a fost locaţia în care s-a desfăşurat simularea. În cadrul exerciţiului s-a simulat prăbuşirea unor elemente de construcţie şi izbucnirea unui incendiu în interiorul clădirii. 

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 08:15

Vezi și

Col. Costică Ghiață, Inspector sef ISU Suceava: Domnule comandant al intervenţiei, luaţi comanda, asiguraţi deplasarea forţelor de intervenţie, înapoi, spre locaţiile de bază şi repunerea în stare de operativitate. Executarea!

Exerciţiu: România este lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,8 pe scara Richter

Autorităţile intră în alertă, iar salvatorii încep intervenţiile la spitalul din Fălticeni. Cutremurul a zdruncinat din temelii clădirea, iar în interior a izbucnit un incendiu. Mai mulţi pacienţi au rămas captivi în saloane. Acesta este scenariul după care se ghidează contra-cronometru salvatorii.

Col. Costică Ghiață, Inspector sef ISU Suceava: Am avut un cutremur, cutremur care ca şi efect secundar a produs un incendiu în interiorul unei secţii. A fost un exerciţiu şi am realizat cu toţii că nu este uşor. Drept dovadă că astfel de exerciţii sunt în continuare destul de necesare.

Pe acelaşi subiect

Cei care au reuşit să se salveze s-au refugiat pe acoperişul spitalului, acolo unde salvatorii au putut ajunge folosindu-se de scările autospecialelor.

Cristian Șologon, subprefect: Ştiu că ceea ce faceţi dumneavoastră nu este simplu, nu este uşor. Sper din tot sufletul ca intervenţiile dvs să fie încununate de succes şi să rămânem la stadiul de simulare. Pregătirea dumneavoastră este cea care face diferenţa între viaţă şi moarte, de cele mai multe ori.

Dr. Vlad Murariu - Managerul Spitalului municipal Fălticeni: Vom trage concluziile din ceea ce s-a întâmplat, vom învăţa dacă au fost greşeli, din greşelile noastre, pentru a nu face aceleaşi greşeli în cazul unei situaţii reale

Cutremur în România, produs în Gorj

Panica a fost cu atât mai mare cu cât în timpul exerciţiului s-a presupus că mai multe fisuri ar fi apărut în pereții încăperii unde se afla aparatul computer-tomograf. Acest lucru a condus la creşterea peste limitele a nivelului de radiţii. Recent, cele mai puternice cutremure din România s-au înregistrat săptămâna trecută, în Gorj. Ambele au avut o magnitudine de peste 5 pe Richter şi s-au înregistrat la un interval de mai puţin de 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cutremur de 6,8 pe Richter, simulat în Fălticeni. Cum au decurs operaţiunile de salvare: "Am realizat cu toţii că nu este uşor"