Antena Meniu Search
x

Cutremur în România, puţin după miezul nopţii. Seismul s-a produs în Vrancea, la 137 de kilometri adâncime

A fost cutremur în România, noaptea trecută, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în Vrancea.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.11.2019, 07:11

Cutremur în România, 28 noiembrie 2019
Cutremur în România, puţin după miezul nopţii. Seismul s-a produs în Vrancea, la 137 de kilometri adâncime - ANSA

A fost cutremur în România, noaptea trecută, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în Vrancea.

Specialiştii INFP au anunţat că seismul a avut loc la ora 00:45, în judeţul Vrancea, şi a avut magnitudinea de 3.2 pe scara Richter.

Epicentrul cutremurului produs în Zona seismică Vrancea a fost la adâncimea de 137 kilometri.

Seismul a avut loc loc în apropierea următoarelor oraşe: 77 kilometri est de Brașov, 89 kilometri nord-est de Ploiești, 105 kilometri sud de Bacău, 115 kilometri vest de Galați, 115 kilometri vest de Brăila, 140 kilometri nord de București, 162 kilometri nord-est de Pitești, 185 kilometri sud-vest de Iași, 191 kilometri est de Sibiu.

Albania, în doliu, caută cu disperare supravieţuitori

Albania, aflată în doliu, a decretat starea de urgenţă miercuri în cele două oraşe cel mai grav afectate de cutremurul violent care a lovit ţara, marţi dimineaţă.

Seismul s-a soldat cu 30 de morţi şi 650 de răniţi, relatează AFP.

În urma cutremurului de magnitidinea 6,4 de marţi, care a avut loc înainte de zori - cel mai puternic seism în această ţară din Balcani de mai multe decenii -, clădiri s-au surpat ca nişte castele de cărţi, prinzând victime sub munţi de moloz.

În Grecia vecină, Insula Creta a fost zguduită miercuri de un cutremur submarin de magnitudinea 6,1. Autorităţile elene nu au semnalat imediat nici victime şi nici pagube.

Balcanii se confruntă cu o activitate seismică din cauza deplasării plăcilor tectonice africană şi eurasiatică, dar şi microplăcii adriatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Cutremur în România, puţin după miezul nopţii. Seismul s-a produs în Vrancea, la 137 de kilometri adâncime