Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dacian a primit moştenire un teren agricol de la bunicul său şi a făcut avere la 22 de ani. Cu ce legumă a dat lovitura 

În pieţe este, din nou, primăvară. Tarabele sunt pline, pentru a doua oară în acest an, de trufandale. Pe lângă vinete, gogoşari şi dovleac, printre vedetele acestei toamne găsim acum ridichi sau ceapă verde. Adică de-o salată proaspătă, dar mai piperată la preţ. 

de Simona Vasiac

la 17.10.2024 , 17:45

La doar 22 de ani, Dacian face agricultură în cel mai cunoscut bazin legumicol din Maramureş. Pe terenul primit moştenire de la bunicul său, tânărul a pariat pe ridichi. Şi bine a făcut, căci acum la final de an i-au adus un profit neaşteptat.  

Cât costă o legătură de ridichi

"Mulțumită vremii bune, reușim să mai obținem a doua cultura de ridichi pe acest an. Până în mom de fata am investit 20.000 euro în spatii protejate și special utilaje panouri fotovoltaice. Preturile sunt destul de bune datorita cererii de pe piață", spune Dacian.

Vezi și

Preţurile mai ridicate decât cele din sezon nu îi ţin însă departe pe cei care îşi doresc o farfurie plină de trufandale toamna. În pieţe, miroase deja a primăvară. O legătură de ceapă verde costă 3 lei, iar una de ridichi 4 lei.

Adică o sursă de vitamina C şi fibre, spun specialiştii, numai bune pentru a ne pregăti organismul de sezonul rece. 

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Dacian a primit moştenire un teren agricol de la bunicul său şi a făcut avere la 22 de ani. Cu ce legumă a dat lovitura