Antena Meniu Search
x

Dan Andronic, audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009

Jurnalistul Dan Andronic a fost citat pentru săptămâna viitoare la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009. 

Jurnalistul Dan Andronic a fost citat pentru săptămâna viitoare la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009. 

„Da, am fost citat. Voi încerca să fac un tablou mult mai amplu și mult mai exact asupra a ceea ce s-a întâmplatîn acea seară. La acest lucru se referă ancheta Parchetului General. Voi încerca să dau toate elementele pentru a ajuta procurorul de caz să tragă o concluzie corectă”, a declarat Dan Andronic într-o intervenție telefonică la Antena3.

În ultimele zile, anchetatorii au audiat mai multe persoane în acest dosar, între care Gabriel Oprea, Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu. 

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) care fac cercetări în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009 au cerut mai multe documente de la Curtea Constituţională, Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, au declarat miercuri, pentru News.ro, surse judiciare.

Pe acelaşi subiect

În 24 aprilie, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală in rem, în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Potrivit PICCJ, dosarul a fost deschis în urma informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic, conform cărora „există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice şi persoane, altele decât cele prevăzute de lege”.

Dan Andronic a scris că Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt două dintre personajele care au ajutat la victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din 2009. Andronic a arătat că l-a sunat atunci pe Gabriel Oprea, care i-a spus să vină la locuinţa acestuia, pentru că are nevoie de el, iar acolo i-a găsit pe George maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dan Andronic, audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009