Antena Meniu Search
x

Video Dan Diaconescu le-ar fi cunoscut pe gemenele minore plătite cu 300 de lei la o petrecere privată. Fostul patron OTV, arest la domiciliu

Senzaţional. Dan Diaconescu a primit arest la domiciliu, după ce Judecătoria Constanţa a respins, vineri, propunerea Parchetului Judecătoriei Constanţa de arestare preventivă a lui Dan Diaconescu pentru 30 de zile. Întreaga anchetă privind actele sexuale cu minore ar fi pornit din întâmplare, după ce telefonul uneia dintre victime a fost percheziţionat în urma unui furt

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 13.04.2023, 13:48

Vezi și

Update. Fostul realizator TV a fost plasat în arest la domiciliu în această seară. Acesta se va întoarce de la Constanţa în casa de la Bucureşti. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este, însă, definitivă. 

Judecătoria Constanţa a respins, vineri, propunerea Parchetului Judecătoriei Constanţa de arestare preventivă a lui Dan Diaconescu pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. 

Dan Diaconescu a declarat, la ieşirea din sediul Judecătoriei Constanţa, că îşi doreşte ca toată ţara să vadă că este nevinovat. "Sper ca în cel mai scurt timp toată ţara şi toţi telespectatorii dumneavoastră să vadă că sunt absolut nevinovat", a afirmat Diaconescu.

Ştirea iniţială. Dan Diaconescu a ajuns la Judecătoria Constanţa la ora 18. Îmbrăcat lejer şi cu o foaie albă în mână, fosta vedetă OTV a ieşit din maşina poliţiei flancat de mai mulţi poliţişti de la Investigaţii Criminale. A coborât în grabă treptele spre sala de judecată.

Pe acelaşi subiect

Sex cu minore în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile. Sunt faptele extrem de grave de care este acuzat fostul patron OTV. Victime ar fi două surori care aveau 15 ani la momentul în care Diaconescu ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ele. Surse judiciare spun că fetele fac parte dintr-o reţea de prostituţie. La mijlocul lunii martie, din întâmplare, poliţiştii au scos la lumină cazul. 

Cum a ieşit la iveală cazul

Andreea Filip, reporter Observator: Una dintre fete a ajuns la poliție pentru o faptă penală, furt, și aşa a ajuns să fie percheziționat telefonul ei unde au fost găsite mesajele de șantaj cu care îl șantaja pe Dan Diaconescu și videoclipul compromițător, potrivit unor surse.

Mai exact, fosta vedetă OTV le-ar fi cerut să-i fac rost de o virgină, contra cost. Fetele ar fi înregistrat negocierile şi l-au şantajat. O altă variantă prin care imaginile au ajuns la anchetatori ar fi că unchiul fetelor, acuzat de trafic de droguri, ar fi făcut o înţelegere cu procurorii şi l-ar fi turnat pe Diaconescu.

Fostul politician le-ar fi cunoscut pe fete la o petrecere privată, într-un hotel din Olimp, unde copilele au fost invitate să cânte. De la petrecere, au apărut mai multe fotografii şi filmări. Din aceeaşi perioadă datează şi alte imagini în care Diaconescu apare tot în compania unor minore în parcarea unui supermarket. Nu se ştie exact dacă sunt chiar victimele din dosar.

Diaconescu le-ar fi plătit pe fete cu 300-400 de lei la fiecare întâlnire

După petrecere, Dan Diaconescu le-ar fi chemat periodic pe fete la Bucureşti şi la Constanţa pentru a întreţine relaţii sexuale. Le plătea cu 300-400 de lei la fiecare întâlnire, spun surse judiciare. Azi, după 8 ore de audieri, Diaconescu a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Alexandru Murărescu, avocat: Tocmai am fost anunţat că Judecătoria Constanţa va fi sesizată cu propunere de arestare preventivă. A fost pusă în mişcare acţiunea de penală, astăzi. Dan Diaconescu are calitatea de inculpat! 

Asta după ce l-au mai dus o dată la alte percheziţii în apartamentul lui din Constanţa. 

Reporteri: Domnule Diaconescu, sunteţi vinovat? Domnule Diaconescu, ce se spune? Ce caută procurorii? Au găsit ceva? 

Dan Diaconescu: Este o invenţie, o bazaconie. 

Reporteri: De ce credeţi că e o invenţie? Se bazează pe ceva real? 

Joi dimineață, la ora 06:30, polițiștii constănțeni au descins în casa lui Dan Diaconescu din București, au făcut percheziții și au luat mai multe dispozitive electronice. Apoi l-au dus la Constanţa pentru audieri. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 7 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dan Diaconescu le-ar fi cunoscut pe gemenele minore plătite cu 300 de lei la o petrecere privată. Fostul patron OTV, arest la domiciliu