Antena Meniu Search
x

Dan Şova, primele declaraţii după eliberarea din puşcărie: "Sincer, nu mă aşteptam. A fost o experienţă umilitoare" (Video)

Fostul ministru Dan Şova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, a fost eliberat din închisoare, noaptea trecută, după ce Curtea Supremă a dispus suspendarea executării pedepsei. 

Fostul ministru Dan Şova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, a fost eliberat din închisoare, noaptea trecută, după ce Curtea Supremă a dispus suspendarea executării pedepsei. 

Dan Șova a fost eliberat din pușcărie după 6 luni de la condamnare.

Fostul parlamentar a declarat, la ieşirea din Penitenciarul Jilava, că a fost condamnat cu o decizie de 3 la 2, iar judecătorul care a făcut diferenţa nu trebuia să fie în complet.

"Decizia Curţii Constituţionale a stabilit că acel complet care m-a condamnat a fost nelegal constituit. O singură remarcă am de făcut: am fost condamnat cu o decizie de 3 la 2 în care doi judecători m-au achitat, iar judecătorul care a făcut diferenţa este exact cel care nu trebuia să fie în complet. Este vorba despre o faptă pe care nu am comis-o.

Nu m-am aşteptat la acea decizie (de condamnare -n.r.). În măsura în care Înalta Curte era obligată să respecte decizia Curţii, da, mă aşteptam (să fiu eliberat acum -n.r). Nu o să discut propriu-zis despre închisoare pentru că nu e o chestiune de povestit, a fost o experienţă umilitoare, repet, pentru că am fost nevoit să vin în detenţie pentru o faptă pe care nu am comis-o", a declarat Dan Şova.

Dan Şova, eliberat după ce a contestat completul de 5 judecători

Dan Şova era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, fiind încarcerat în Penitenciarul Jilava.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri noapte, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători. 

Astfel, au fost puşi în libertate Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova. În aceste dosare, avocaţii au formulat contestaţii în anulare după decizia Curţii Constituţionale privind componenţa completurilor de 5 judecători, iar magistraţii Completului 2 de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, miercuri seară, ca, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare, condamnaţii să fie puşi în libertate, prin suspendarea executării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Dan Şova, primele declaraţii după eliberarea din puşcărie: "Sincer, nu mă aşteptam. A fost o experienţă umilitoare" (Video)