Meniu
Search
x

Daniel Buzdugan, reacție după mesajele Ro-Alert: Oprește-te! Propagați panica și frica

Autoritățile au trimis marți, în București și Ilfov, patru avertismente prin sistemul Ro-Alert, același, spre disperarea posesorilor de telefoane mobile care și-au activat serviciul.

De Cornel Preda la 20.10.2020, 23:39
  • Bucureștiul este în scenariul roșu începând din 20 octombrie
  • Decizia și restricțiile sunt valabile pentru 14 zile

Daniel Buzdugan este una din nenumăratele persoane care au reacționat în urma alertelor trimise, în care se precizează că în municipiul București, nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 3 la mia de locuitori.

Realizatorul Radio ZU a atras atenția că mesajele sunt menite să propage panică și frică, mai ales pentru copiii care sunt singuri acasă în această perioadă și nu știu cum să reacționeze.

Ro Alert, oprește-te ! Gata m-am panicat! De 6 ori am intrat in panica azi! Gataaa!

Fiți deștepți , gândiți 3 minute înainte de a pleca pe acțiune !!

Sunt mulți copii singuri acasă în perioada asta, care nu stiu cum sa reacționeze!

Nu te stresează nimeni in SUA, Italia, Olanda, Germania cu asemenea mesaje agresive! Numai la noi se întâmplă ! Propagați PANICA & Frica! Educația se poate face și cu vorba buna, autoritară sau cu amenzi date cu fermitate , dar fără ură sau discurs agresiv! A fi autoritar nu înseamnă a fi văcar! Urmăriți îndreptarea cetățeanului , nu umilirea lui! Needucați-ne sau educați-ne?”, a scris Daniel Buzdugan pe pagina de Facebook.

Mesaj Ro-Alert pentru respectarea măsurilor împotriva răspândirii Covid

În mesaj suntem informați că masca este obligatorie în spațiile închise și cele deschise, școlile își desfășoară cursurile online, iar activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

Deciziile de mai sus sunt valabile pentru 14 zile.

Autoritățile precizează că nerespectarea acestor măsuri poate pune în pericol viețile celor din jur.

Mesajul a fost retrimis și în limba engleză.

București este în scenariul roșu

De astăzi, 20 octombrie, ora 00.00, au intrat în vigoare restricțiile din Capitală. Se închid restaurantele, cafenelele și cinematografele, masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise, iar școlile își vor desfășura activitatea în mediul online.

Creşele şi after school-urile pot rămâne deschise în Bucureşti, deși Comitetul Municipiului București pentru Situații de urgență a hotărât ca începând cu ora zero, data de 20 octombrie 2020, să fie suspendată activitatea didactică pentru toate instituțiile și unitățile de învățământ.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Daniel Buzdugan, reacție după mesajele Ro-Alert: Oprește-te! Propagați panica și frica