Antena Meniu Search
x

Daniel e pompierul care a salvat victimele accidentului de la Lunca Corbului. Abia ieşise din tură (video)

Daniel e pompierul care a salvat victimele accidentului de la Lunca Corbului. Abia ieşise din tură şi se îndrepta spre casă, când a primit un telefon şi a realizat că e foarte aproape de locul unde un TIR lovise un autoturism. S-a dus direct la accident şi a acordat primul ajutor.

de Redactia Observator

la 11.03.2019, 14:54

Daniel e pompierul care a salvat victimele accidentului de la Lunca Corbului. Abia ieşise din tură şi se îndrepta spre casă, când a primit un telefon şi a realizat că e foarte aproape de locul unde un TIR lovise un autoturism. S-a dus direct la accident şi a acordat primul ajutor.

Constantin Daniel Safta e plutonier la ISU Argeş, în cadrul secţiei de pompieri Costeţti. Duminică de dimineaţă abia ieşise din tură, după 24 de ore. S-a urcat la volan şi a plecat spre casă. Cinsprezece minute mai târziu, a primit un telefon.

"Dane, ești bine? Tocmai am fost anunțați pe 112 că avem un accident grav în Lunca Corbului. Un TIR a intrat pe contrasens și a lovit frontal o mașină. Se pare că este foarte grav! Știu că pe-acolo te duci acasă, ești în regulă?", l-a auzit pe fratele lui, care intrase în tură în locul lui.

Daniel trecuse de 5 minute de Lunca Corbului. S-a întors din drum și s-a îndreptat spre accident. Știa cât de mult contează câteva clipe în plus când e vorba de salvarea unei vieți. La fața locului a găsit un morman de fiare contorsionate între care a zărit trei oameni, conștienți dar răniți grav. Nu era prima oară când vedea o astfel de scenă teribilă și știa exact ce are de făcut. 

Pe acelaşi subiect

"Să nu încercați să îi scoateți din mașină până când nu ajung colegii de la ISU. Nu știm ce leziuni interne au și cel mai bine e ca acum să le asigurăm zona cervicală. Trebuie să vorbim cu ei permanent ca să nu-și piardă cunoștința!", sunt primele lucruri pe care le spune celor adunați la locul accidentului. 

După două minute apar primele echipaje de la ISU Argeș. Daniel ia legătura cu șeful operațiunii de salvare, îi spune datele preliminare, cere o cască de intervenție și o pereche de mănuși și se alătură intervenției.

"Deoarece a ajuns înaintea echipajelor de intervenție, subofițerul s-a descurcat exemplar și, cu ajutorul câtorva martori, a acordat primul ajutor victimelor accidentului. Întrucât persoanele (o femeie, o fată și un băiat) erau încarcerate și era nevoie de echipament special, până la sosirea echipajelor de intervenție, pompierul a vorbit cu victimele, le-a spus ce se va întâmpla și le-a asigurat că totul va fi bine. 

După aceea, alături de colegii pompieri, plutonierul Safta Daniel a acționat pentru extragerea victimelor și predarea acestora către ambulanțe și elicopterul SMURD sosit la fața locului.", a scris ISU Argeş pe pagina de Facebook a instituţiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un șofer de TIR care circula pe șoseaua care leagă Piteștiul de Slatina a ajuns pe contrasens și a făcut praf o maşină în care se aflau mama, fiica, dar și iubitul celei din urmă. 

Toate cele trei persoane care se aflau în maşina Volkswagen au rămas încarcerate și au fost grav rănite. Tânăra aflată pe scaunul din dreapta, în vârstă de 19 ani, a fost preluată de un elicopter chiar de la locul accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Daniel e pompierul care a salvat victimele accidentului de la Lunca Corbului. Abia ieşise din tură (video)