Antena Meniu Search
x

De 1 aprilie schimbăm buletinele. Vor fi introduse cărţile de identitate BIOMETRICE

Nu este o glumă! Noile cărţi de indentitate cu cip care au stârnit numeroase dispute în rândul românilor vor fi eliberate de la 1 aprilie.

 Astfel, noile cărţi de identitate electronice vor conţine: datele din formatul tipărit, cu excepţia semnăturii olografe a titularului, prenumele părinţilor titularului, certificate şi certificate calificate, date biometrice ale titularului constând în imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete.

De asemenea, memoria inclusă în cip-ul noilor buletine va avea trei zone: zona de date cu caracter personal, zona de date biometrice (la care accesul se face numai pe baza unor certificate digitale eliberate de statul român) şi zona de certificate calificate care reprezintă 'o carte de identitate' virtuală ce permite identificarea in mediul electronic.

Noile buletine, CEI şi CER, vor avea incorporat un cip cu dublă interfaţă, cu contact şi contactless. Cip-ul va include un microcontroler integrat, cu capabilităţi de procesare criptografică, o memorie internă şi o antenă pasivă. Comunicaţia cu un cititor se face conform standardului de comunicaţii şi protocoale ISO 14443, iar pe interfaţa contact se face conform standardului de comunicaţii şi protocoale ISO 7816.

Asigurarea confidenţialităţii datelor transmise/ primite între CEI/CER şi cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice şi/sau a unei infrastructuri de chei publice.

sursă: antena3.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » De 1 aprilie schimbăm buletinele. Vor fi introduse cărţile de identitate BIOMETRICE