Antena Meniu Search
x

Video De ce miroase urat în Cluj-Napoca? Cei doi posibili vinovaţi arătaţi cu degetul de autorităţi

Iar miroase urât la Cluj. De aproape o lună, autorităţile din Cluj-Napoca se chinuie să afle care este cauza mirosului insupotabil care a pus stăpânire pe oraş. Nici sesizările oamenilor nu contenesc să apară. Ieri a început distribuirea îngrăşământului natural pe ternurile din jurul oraşului, iar inspectorii încercă acum să afle dacă de aici porneşte totul.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.09.2023, 15:28

Vezi și

Mirosul insuportabil din Cluj-Napoca. "Pare greu de crezut, dar la o lună de când s-a simţit pentru prima dată mirosul în Cluj-Napoca, autorităţile de aici şi chiar de la nivel naţional nu au reuşit să găsească cu exactitate sursa acestuia. Agenţia pentru Protecţia Mediului a trimis la Cluj cel mai modern laborator mobil de măsurare a calităţii aerului pe care îl au în dotare, dar rezultatele nu sunt concludente şi nu indică mare lucru", spune Alex Prunean, reporter Observator.

De ce miroase urât în Cluj

"Sunt două posibilităţi luate în calcul: noua rampă a deşeurilor din Cluj, construită cu mulţi bani europeni, şi o fermă vegetală de la 20 de kilometri de Cluj, unde terenurile agricole sunt fertilizate cu îngrăşământ natural, provenit de la o crescătorie de pui. S-au efectuat măsurători în ambele părţi şi depăşirile constatate au fost mult prea mici pentru a influenţa aerul din întregul oraş", spune Alex Prunean, reporter Observator.

"Ieri, mirosul a început să se simtă din nou, iar autorităţile judeţene au arătat din nou cu degetul către acea fermă, pentru că ar fi împrăştiat din nou acel găinaţ, în cursul nopţii, motiv pentru care laboratorul mobil a fost dus din nou acolo. Chiar dacă se va stabili că acolo este sursa mirosului, cei de la Garda de Mediu nu pot face nimic pentru că fertilizarea cu îngrăşământ natural e legală şi, după cum spun ei, se face peste tot în lume: Şi în Germania miroase la fel când se face agricultură", a precizat Alex Prunean, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » De ce miroase urat în Cluj-Napoca? Cei doi posibili vinovaţi arătaţi cu degetul de autorităţi