Antena Meniu Search
x

Șoferul drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai a mai fost prins cu droguri şi anul trecut. De ce a fost iertat de DIICOT

Apar noi detalii în cazul șoferului drogat care este acuzat că a ucis doi tineri, sâmbătă, la ieșirea din stațiunea 2 Mai. Potrivit unei decizii a Tribunalului București, publicată pe portalul instanțelor de judecată, Vlad Pascu a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri. În plus, potrivit informațiilor G4Media, băiatul în vârstă de 19 ani ar fi urmat în trecut o cură de dezintoxicare la o clinică de specialitate din București.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 11:13

Șoferul drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai a mai fost prins cu droguri şi anul trecut. De ce a fost iertat de DIICOT
Șoferul drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai a mai fost prins cu droguri şi anul trecut. De ce a fost iertat de DIICOT

Vlad Pascu, tânărul care este acuzat că s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri, a mai avut probleme cu legea în trecut. Băiatul a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, însă procurorii au renunțat la urmărirea penală și au cerut închiderea dosarului, motivând că acesta deținea o cantitate prea mică de droguri – 0,7 g cannabis, potrivit sursei citate.

În temeiul art. 318 alin. 15 C.pr.pen. admite cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri. Confirmă ordonanța nr. 959/D/P/2022 din 21.12.2022 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri prin care s-a dispus renunțarea la urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000 privind prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în în camera de consiliu, astăzi, 10.01.2023, potrivit Tribunalului București.

Ba mai mult,  Vlad Pascu ar fi urmat în trecut o cură de dezintoxicare la o clinică de specialitate din București, scrie G4Media.

În urma accidentului mortal produs sâmbătă, potrivit unor surse judiciare, tânărul era atât de drogat încât poliştii l-au putut audia abia după 15 ore de la accident. Individul consumase un cocktail de substanţe periculoase: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Pe acelaşi subiect

Avocatul care i-a pregătit apărarea a declarat jurnaliştilor, că acesta a recunoscut că a consumat droguri și a subliniat că nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche. Întrebată dacă a fost pentru prima oară când tânărul de 19 ani a consumat droguri, aceasta a răspuns afirmativ. "Nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche“, a declarat avocata Luminiţa Popescu.

Accident mortal la ieșirea din 2 Mai

După o noapte de distracţie în Vama Veche, un şofer de 19 ani, la volanul unei maşini de lux, goneşte spre 2 Mai. La intrarea în sat, într-o curbă extrem de periculoasă, dar semnalizată ca atare, individul a spulberat un grup de opt tineri. Doi dintre ei, Roberta și Sebi, studenți la Geografie, au murit pe loc, iar alţi trei au ajuns la spital. Ca prin minune, ceilalţi trei au scăpat nevătămaţi, dar şocaţi după ce şi-au văzut prietenii ucişi pe şosea. 

Tinerii din grup erau din Bucureşti şi Braşov şi petrecuseră noaptea în Vama Veche. Mai aveau câteva sute de metri până la casa unde erau cazaţi, în 2 Mai. Până atunci veniseră pe pista de biciclete care leagă cele două localităţi de la malul mării. Trotuarul se termină însă brusc în dreptul unităţii militare, acolo unde a avut loc tragedia.

Şoferul care a provocat accidentul mortal a fugit de la locul tragediei, dar a fost prins la scurt timp în Vama Veche. Taximetriştii au văzut maşina distrusă şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic. În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă. Le-a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Individul de 19 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Şoferul este Vlad Pascu. Are 19 ani, a obţinut permisul de trei luni şi conduce maşini de lux. Autoturismul implicat în accident nu are RCA. Testele au arătat că înainte să urce la volan, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Pe reţelele sociale, Vlad se laudă cu maşini, haine şi ceasuri de mii de euro. Celalaltă maşină din garajul său este un bolid de 200.000 de euro. Individul s-a pozat într un tricou care poartă mesajul "Drogurile sunt viaţa mea". Părinţii lui sunt cunoscuţi pentru afaceri în imobiliare. Tatăl lui este pasionat de maşini şi organizează concursuri de off road.

Acuzații grave ale familiei uneia dintre victime

Părinţii fetei ucise lansează însă o acuzaţie gravă: au aflat de la pompe funebre de tragedie. Şi de la vărul Robertei care a scăpat ca prin minune din accident. "Mulţumim Poliţiei Române! Nu m-a contactat nimeni să ne spună: domnule, ştiţi fata dumneavoastră a păţit ceva! Nu, de aici de la pompe funebre", a declarat tatăl victimei.

Explicaţia ofiţerilor? "La ora 06:15, în prezența unui ofițer de poliție rutieră, numitul N.I.A. a sunat-o pe mama verișoarei lui căreia i-a spus ce s-a întâmplat cu fata ei în acea dimineață, în urma accidentului rutier. Datele de contact ale familiei numitului O.A.S. colegii noștri nu le-au obținut la fața locului. A fost solicitat sprijinul colegilor de la IPJ Ilfov, care au anunțat familia victimei."

"Nu vorbim de o obligație statuată de prevederile legale, dar vorbim de o situaţie care implică moralitatea. Primordială la faţa locului este efecturare cercetărilor“, a explicat Dan Saltelechi, reprezentant Sindicatul EUROPOL, pentru Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Șoferul drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai a mai fost prins cu droguri şi anul trecut. De ce a fost iertat de DIICOT