Antena Meniu Search
x

Video "De două nopţi nu închid un ochi". Mărturia dureroasă a șoferului de TIR care l-a accidentat pe Luca, în Lețcani. Bărbatul e în stare de șoc

Şoferul de TIR care l-a lovit pe Luca, băiatul de trei ani din comuna Leţcani, face mărturisiri cutremurătoare. Bărbatul, tată a trei copii, spune că este încă în stare de şoc şi nu înţelege cum de nu le-a văzut pe victime pe trecerea de pietoni. Astăzi, micuţul a fost condus pe ultimul drum de întreaga comunitate îndoliată

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.04.2023, 20:41

Vezi și

Alin Candrea, șofer de TIR: Am două nopţi în care nu închid un ochi. Nu am vrut să se întâmple aşa ceva. 

La trei zile de la tragicul accident, şoferul TIR-ului rupe tăcerea. Părinte a trei copii de 5, 7, şi 11 ani, bărbatul nu-şi explică nici acum cum a ajuns Luca sub roata maşinii pe care o conducea. 

Alin Candrea, șofer de TIR: Sunt şofer de 16 ani, dar eu aşa ceva... Eu am acordat prioritate la pietonul din dreapta, din stânga mea. Eu, pur şi simplu, m-am uitat... În timpul ce m-am uitat în stânga, să văd dacă nu există alt pieton, ei atunci, pur şi simplu, s-au băgat.

Întreaga comunitate din Lețcani e îndoliată. Luca a fost înmormântat

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: Zecile de oameni care s-au adunat pentru a merge la înmormântarea băiatului de 3 ani au mai protestat încă o dată, pe ambele treceri de pietoni, înainte de a-l conduce pe copil pe ultimul drum. 

Peste 500 de oameni s-au strâns la slujba de înmormântare. 

Localnică: Luca este îngerul comunei Leţcani. Vom insista ca autorităţile să-şi facă datoria. Învăţătorii, profesorii nu-şi vor mai asuma să traverseze copiii. Am fost anunţaţi ca fiecare tutore legal să-şi aducă personal copilul la şcoală.

În drum spre cimitir, cortegiul funerar a făcut un popas şi la locul tragediei, unde preoţii au rostit o rugăciune.

Clara Mihociu, reporter Observator: Timp de aproape 20 de minute, întregul trafic de pe drumul european care străbate comuna Leţcani a fost blocat de către oamenii care l-au condus pe copil pe ultimul drum. 

După trei zile în care peste 300 de oameni au protestat constant, localnicii spun că au primit promisiuni de la autorităţi că vor fi montate în decurs de 15 zile semafoare şi limitatoare de viteză. Iar în următoarele patru luni, Direcţia de Drumuri şi Poduri va prevedea în buget sume necesare şi pentru încă trei refugii de pietoni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "De două nopţi nu închid un ochi". Mărturia dureroasă a șoferului de TIR care l-a accidentat pe Luca, în Lețcani. Bărbatul e în stare de șoc