Antena Meniu Search
x

Video Oamenii din Leţcani au ieşit în stradă după moartea băieţelului Luca, strivit de TIR pe trecere. Primăria promite semafoare în zonă rapid

Au loc proteste după ce, miercuri, un băieţel de 3 ani a fost strivit de un TIR pe Drumul European 85, în judeţul Iaşi. Localnicii din Leţcani au blocat astăzi circulaţia mai bine de o oră, revoltaţi că o asemenea tragedie a avut loc chiar pe trecerea de pietoni. La presiunea oamenilor, autorităţile au promis că vor instala semafoare pe şoseaua traversată zilnic de sute de maşini de mare tonaj. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.04.2023, 19:19

Vezi și

Moartea fulgerătoare a băieţelului de 3 ani lovit chiar în braţele tatălui a şocat comunitatea şi a stârnit revoltă. Oamenii care locuiesc în zonă au ieşit în stradă cu pancarte cu numele copilului şi lumânări în mâini: "Pentru Luca, Luca! Băieţelul nevinovat"

Revoltă după moartea lui Luca

"Avem nevoie de o securizare. De libertate pentru copiii noştri. Eu îmi imaginez că acela putea să fie şi copilul meu", spune un localnic. "Este foarte periculoasă strada. Ne este frică să ieşim cu copiii, să îi lăsăm să traverseze", mărturiseşte altcineva. "Exact ca în momentul accidentului, din nou Drumul European care străbate comuna Leţcani a fost blocat. Cozile s-au întins pe kilometri întregi", arată Clara Mihociu, reporter Observator. 

Localnicii spun că o parte din vină o au şi autorităţile, care mereu iau măsuri abia după ce se pierd vieţi omeneşti. "Un copil de 3 ani a fost călcat pe cap! Vrem să fim auziţi! Am făcut o grămadă de petiţii!", le strigă localnicii jandarmilor.

Pe acelaşi subiect

Petiţiile n-au schimbat realitatea dură

Petiţii peste care s-a aşternut praful, după cum susţin responsabilii de la Drumuri. "De la primăria comunei Leţcani nu a venit nicio solicitare pentru a fi amenajate acele pasarele pietonale", declară Nicolae Popovici, purtător de cuvânt DRDP.

În plus, trecerea de pietoni pe care au fost loviţi cei doi copii şi tatăl lor nu are semafor, deşi este lângă o grădiniţă. "Luca a plătit cu viaţa delăsarea şi lipsa de implicare. Auzim cum se pun scârţâituri la maşini pentru că vin cu viteză şi toţi facem: Nu l-a luat de data asta! Ceea ce este terifiant pentru un părinte!", povesteşte un localnic.

"Punem la dispoziţie semafoare atât pentru reglementarea circulaţiei auto, cât şi pentru pietoni. Le repartizăm imediat", susţine Mihai Chirica, primarul din Iaşi. "O dată cu implementarea autostrăzii A8 vor fi scoase TIR-urile şi camioanele din comunităţi, de la Iaşi până la Paşcani", a precizat Bogdan Cojocariu, prefect Iaşi. 

Până atunci însă vor mai trece ani buni, pentru că deocamdată nici măcar nu s-a stabilit cine va lucra pe şoseaua de mare viteză. "Ce s-a întâmplat la Leţcani face parte dintr-un şir lung de tragedii care s-au petrecut de-a lungul anului. Al doilea cel mai populat judeţ al României nu beneficiază de investiţii în infrastructură", spune Mihai Dorin, Asociația Împreună pentru A8. 

Tatăl băiatului e în spital

Tatăl micuţului ucis a fost operat şi este în continuare internat în spital. Băiatul de 6 ani este mai bine şi a fost externat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Oamenii din Leţcani au ieşit în stradă după moartea băieţelului Luca, strivit de TIR pe trecere. Primăria promite semafoare în zonă rapid