Antena Meniu Search
x

De vară! Zece locuri pe care trebuie să le vezi în România

România este o ţară plină de suprize, cu locuri extraordinare şi tradiţii unice! Iată câteva dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vezi

România este o ţară plină de suprize, cu locuri extraordinare şi tradiţii unice! Iată câteva dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vezi

1.Transfăgărăşan: Drumul din nori se întinde pe 151 kilometri, dintre care 90 au fost construiţi din ordinul lui Ceauşescu între 1970 şi 1974. Acesta se desfăşoară peste cel mai înalt lanţ muntos din ţară şi ajunge la altitudinea de 2042 metri. În urmă cu doi ani, cei din echipa Top Gear l-au definit ca fiind "cel mai frumos drum din lume".

2. Tunelul natural de la Obreja: Din fericire, unele locuri au rămas neatinse de civilizaţie! Unul dintre acestea este şi tunelul de la ieşire din Obreja, pe calea ferată Caransebeş – Oţelu Roşu.

Vegetaţia s-a unit deasupra şinelor de tren pe o lungime de un kilometru. Merită vizitat în mod special în luna mai atunci când salcâmii de aici sunt înfloriţi.

3. Cascada Bigăr: Un alt loc unic din România este şi căderea de apă care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. Întregul peisaj pare desprins totuşi din poveştile cu spiriduşi. Aproape necunoscută în ţara noastră şi lăsată de izbelişte în ultimii 20 de ani, site-ul The World Geography a declarat-o cea mai frumoasă cascada din lume.

Bigăr a intrat de curând şi în atenţia publicaţiei Huffington Post iar jurnaliştii de aici au constatat că izvorul se afla exact la jumătatea distanţei dintre Ecuator şi Polul Nord.

4. Castelul Bran: Construcţia castelului situat la 30 de kilometri de Braşov a început în 1211 şi a fost finalizata în 1377. La origini, acesta a avut o destinaţie militară, datorată cel mai probabil amplasării sale strategice în pasul Bran-Rucar.

De cele mai multe ori, castelul este asociat cu imaginea personajului fictiv Dracula. Pentru descrierea contelui sau, Bram Stoker s-a inspirat din poveştile care circulau despre Vlad Ţepeş. În romanul lui, căminul vampirului era un castel transilvan aşezat pe marginea unei prăpăstii adânci.

5. Chipul lui Decebal: Carpaţii întâlnesc Dunărea într-un colţ de poveste numit La Cazane. Apa este prinsă aici între pereţii de piatră şi peste toate, veghează o sculptură care îl înfăţişează pe Decebal, ultimul rege dac. Basorelieful are o înălţime de 55 de metri, este mai scund cu doar 6 metri decât Statuia Libertăţii şi se afla la 20 de kilometri de oraşul Orşova.

12 arhitecţi au lucrat la Chipul lui Decebal timp de 10 ani sub oblăduirea lui Iosif Constantin Drăgan. Inscripţia de sub faţa statuii DECEBAL REX – DRĂGAN FACIT se traduce prin Regele Decebal – făcută de Drăgan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » De vară! Zece locuri pe care trebuie să le vezi în România